KeeGuard Topfix
Geschikt voor diverse metalen daken

Collective fall protection

Collectieve dakrandbeveiliging voor metalen daken.

Flat roof

Geschikte oplossing voor daken met opstaande naden.

Insured

Waterdichte bevestiging voor metalen profieldaken.

Code Expertise

Voldoet aan de normen EN 14122-3 en EN 13374-A.

Wat is KeeGuard Topfix?

KeeGUard Topfix

KeeGuard Topfix is een collectieve valbeveiliging voor stalen trapezium- en felsdaken met ronde kanten met een maximale dakhelling van 45°.

De speciaal ontworpen bodemplaat biedt veel mogelijkheden voor montage op metalen daken. Ontwikkelt als standaardsysteem maakt het de aanbesteding en specificaties eenvoudiger, vermijdt het speciale constructies voor individuele daken en minimaliseert het de noodzaak voor een bezichtiging op locatie.

Bij felsdaken met ronde kanten wordt gebruik gemaakt van tweedelige klemmen voor de montage van de bodemplaten die niet in het dak vastzitten, waardoor de penetratie van het dak wordt geminimaliseerd. De integriteit van het dak wordt gegarandeerd door het gebruik van butyl afdicht strips.

De KeeGuard Topfix zorgt dat een snelle montage mogelijk is door middel van prefab palen, voorgemonteerde zelfsluitende veiligheidspoorten en open fittingen. Bovendien kan het systeem door de bekende Kee Klamp-buisverbindingen snel en eenvoudig op nokbekleding en dakvoeten, hoeken en hoogteverschillen worden aangepast.

Door de standaard bodembevestiging kan het verticaal worden uitgelijnd van 0 tot 11 graden. Door de vele bevestigingsgaten in de bodemplaat kunnen de palen goed aan het profiel van het dak worden aangepast.

Topfix
Voorbeelden van het systeem

KeeGuard Topfix installatie

Stage 1

Bepaal het gewenste startpunt waar de eerste staander geplaatst zal worden.

Kies de positie van de bevestigingsplaat zodat u deze met minimaal 8 gaten kunt bevestigen.

Aan de onderzijde van de plaat plakt u de dubbelzijdige afdichtstrip over de gehele lengte van de plaat. Zorg er daarbij voor dat alle gaten die u gaat gebruiken voor de montage, bedekt zijn met de afdichtstrip.

Verwijder voorzichtig het plastic aan de andere zijde van de afdichtstrip en plaats de bevestigingsplaat in de gewenste positie.

Druk de plaat stevig aan. Let er daarbij op dat de plaat ten alle tijde goed contact maakt met de opstaande randen van de dakplaten.

Boor 2 van de vooraf gekozen gaten en zet de plaat vast met popnagels. Controleer of de overige 6 gaten nog steeds op de juiste plaats zitten, boor deze gaten en gebruik ook hier de popnagels om de plaat vast te zetten.

Topfix installation

Herhaal bovenstaand proces voor de volgende bevestigingsplaat (zie de technische specificatie voor de aanbevolen afstand van de staanders). Zorg ervoor dat de platen in 1 lijn liggen, dit is noodzakelijk om een rechte lijn te handhaven voor de installatie van de railing.


Stage 2

Plaats de staanders met de open klemmen (135-8) naar binnen gericht en zet de staander vast in de voetplaat (62-8) met de 2 inbusbouten.

Plaats de buis in de onderste open klemmen (135-8) van de staanders.

Zorg ervoor dat de buis tenminste 60mm voorbij de open klemmen (135-8) steekt en zet de buis vast in de klemmen met de inbusbouten aan de voorzijde.

Plaats de volgende buis in de bovenste klemmen van de staanders, in dezelfde positie als de onderste buis (dus minimaal 60mm voorbij de klem) en zet de buis wederom vast met de inbusbouten.

Topfix installation


Stage 3

Gebruik de rechte koppelingen (65-8) om de bovenste en onderste buizen op de rechte zijden aan elkaar te koppelen.

In de hoeken gebruikt u de kniekoppelingen (15-8) om de buizen te verbinden, zorg er ook hier voor dat u tenmiste 60mm buis heeft om de koppeling te bevestigen. Gebruik de verstelbare scharnierkoppeling (per paar) op de staander om hoeken van meer als 90º te maken, of de verstelbare knie (53-88) bij hoeken of hellingen in de liggers.

Topfix installation


Stage 4

Herhaal Stages 1-3 voor de volgende zijde. Zorg er hierbij steeds voor dat de bevestigingsplaten in 1 lijn liggen voor een eenvoudige en correcte installatie.

Stel de railing juist af en zorg ervoor dat alles in lijn ligt.

Blijf Stage 1 t/m 4 herhalen tot u aan het eindpunt bent.


Topfix installation

Stage 5

Bepaal hoe u de uiteindes wil afwerken (D-return of muurbevestiging) en monteer deze zoals gewenst.

Topfix installation


WAARSCHUWING

Onder geen enkele omstandigheden mag de het systeem gebruikt worden om een veiligheidslijn aan te koppelen.

Andere materialen zoals houten inleg, reclameborden, spandoeken etc. mogen niet aan het systeem gemonteerd worden.Product Guides

KeeGuard Topfix brochure

Lees meer over KeeGuard Topfix voor metalen daken.Winkelwagen

Bekijk prijzen

Option available in footer.