Contact

Valbeveiliging - Simplified Safety

Valbeveiliging
Dakrandbeveiliging
en veiligheidoplossingen

088-0040500
Kee Gate - Zelfsluitende Veiligheidspoort
Kee Gate Zelfsluitende Veiligheidspoort EN 14122-4

Deze Kee Gate voldoet aan alle HSE-richtlijnen met betrekking tot de beveiliging van laddertoegangspunten, dakluiken, open ruimtes. Perfect voor kooiladders of hoge werkbordessen conform EN 14122-4.

Toepassingen

  • Laddertoegang Kooiladders Laddertoegangen
  • Looppaden werkbordes Looppaden
  • Installaties & Machines Installaties
  • Lichtkoepels en Dakluiken width= Lichtkoepels
  • Leuningsets voor in magazijnen Leuningsets
  • Platformen & Werkbordessen Platforms

Onze zelfsluitende veiligheidspoort voldoet aan de eisen van EN 14122 veiligheid van machines. De Kee Gate voldoet aan 'Deel 3 Permanent toegangssysteem tot trappen bij machines, trapladders, leuningen' en 'Deel 4 Vaste ladders' en ook NEN-ISO 4211: 2004 + A1 2008 waarin wordt aanbevolen een zelfsluitende poort aan te brengen als een ladder een bestaande handleuning onderbreekt. Onze Kee Gate is ontworpen voor de combinatie met een nagenoeg alle leuningen waaronder ons eigen KeeGuard-valbeveiligingssysteem.

Het voordeel van onze Kee Gate zelfsluitende poort is dat deze is voorzien van een veer en dus automatisch achter de gebruiker sluit. Hierdoor wordt voorkomen dat de gebruiker een fout maakt zoals bij conventionele beveiliging met kettingen en stangen zodat geen open ruimtes ontstaan bij het betreden van een dak of platform. Poorten kunnen eenvoudig in bestaande systemen worden aangebracht.

Ga naar de webshop

Meervoudig getest

Neerwaartse Druk Kee Gate

Getest op neerwaartse druk tot 225kg

Getest op 50.000 sluitingen zonder hapering

Getest in zoute omgeving op corrosiebestendigheid gedurende: 672 uur

In 3 Stappen eenvoudig bevestigd.

Installatie is simpel. De geleverde Kee Gate poort is 1 m breed en zodanig ontworpen dat deze zo nodig eenvoudig kan worden ingekort. Poorten breder dan 1 m kunnen op maat worden gemaakt.

Om in te korten de twee stiftbouten eenvoudig met een ¼” inbussleutel eruit draaien, de "D"-bocht tot de gewenste lengte afzagen (een ijzerzaag is geschikt), de stiftbouten weer aanbrengen en vastdraaien. Als optie kunnen de stiftbouten van anti-diefstal-koppen worden voorzien.

Voor de bevestiging aan een ronde staander met een buitendiameter van 33,7, 42,4 of 48,3 mm wordt de poort geleverd met een standaardbevestigingsset "U"-bouten of deze kan rechtstreeks op een vlakke ondergrond worden bevestigd door middel van M10-bevestigingselementen.

Montage met U-beugel

Verbinden met U-beugel

Bevestiging U-beugel

Bevestiging van de U-beugel

Spannen van veermechanisme

Spannen van veermechanisme

Afwerkingsopties

De Kee Gate poort is beschikbaar in 2 uitvoeringen die beide bestand zijn tegen weersinvloeden en zowel binnen als buiten kunnen worden gebruikt.

De poort is thermisch verzinkt conform EN ISO 1461 en is ook beschikbaar met een "D"-bocht met gele poedercoating waardoor een betere zichtbaarheid is gewaarborgd; informeer de verkoopmedewerker over de gewenste optie.

Als een van de standaardlengtes van de veiligheidspoort niet aan uw wensen voldoet, zijn op maat gemaakte poorten leverbaar. Uitvoeringen op maat zijn o.a. dubbele poorten en extra brede poorten zoals onderstaand afgebeeld, neem contact met ons op voor een prijsopgave.

Uitvoering van veiligheidspoort op maat

Zelfsluitende poorten hebben beslist de voorkeur bij de toegang tot daken via een ladder of dakluik (HSE-eisen). Onze zelfsluitende veiligheidspoort kan eenvoudig aan buizen of diverse soorten staanders worden bevestigd.

Ook het KeeGuard-laddersysteem is beschikbaar voor een permanente bevestiging van een leuning aan beide zijden van een bestaande vaste ladder en een zelfsluitende poort ten behoeve van de veilige toegang tot een dak voor inspectie- en onderhoudswerkzaamheden. Het systeem is speciaal ontworpen voor de aanpassing aan bestaande vaste ladders/kooiladders en is door een onafhankelijke instantie getest en van een CE-keurmerk conform EN 14122-4 voorzien.

Ontworpen voor KeeGuard-dakleuningwerk, DDA-handleuning, veiligheidshekwerken en leuningsets.

Ons KeeGuard-laddersysteem is ontwikkeld voor de eenvoudige klembevestiging aan een bestaande vaste ladder/kooiladder en vormt een permanente verbinding van de leuning met de trapboom van de bestaande vaste ladder/kooiladder. Het unieke koppelstuk voor de bevestiging van de leuning aan de vaste ladder/kooiladder past om een platte of buisvormige trapboom met een maximale breedte/diameter van 75 mm.

Meer informatie over KeeGuard-dakrandbeveiliging