Contact

Valbeveiliging - Simplified Safety

Valbeveiliging
Dakrandbeveiliging
en veiligheidoplossingen

088-0040500
Steiger Bordes - Trimline Systeem

Het platformsysteem TRIMLINE SYSTEM is ontwikkeld voor eenvoudige werkzaamheden. Het dient voor het werken op hoogte bij onderhouds- en reparatiewerkzaamheden aan gevels, muurwerk, ramen op de tweede verdieping en aan kozijnen en dakgoten. Binnen enkele minuten is het werkplatform gemonteerd en het kan eenvoudig rondom het gebouw worden verplaatst.

Opbouw en transport is eenvoudig

Het platformsysteem bestaat uit twee werkplatformen, die via een looppad met elkaar zijn verbonden en door middel van de telescopische steunen in hoogte kunnen worden versteld. Op deze wijze ontstaat een werkvlak met een lengte van maximaal 6 m. Door de modulaire opbouw van het systeem kunnen extra platformen en looppaden zonder problemen worden toegevoegd.

Het platformsysteem kan eenvoudig in een bestelwagen of op een imperiaal worden getransporteerd. De opbouw vereist in vergelijking met conventionele steigers niet veel handigheid en niet veel tijd. Het platformsysteem is binnen minder dan 30 minuten klaar voor gebruik en daarom een ideale oplossing voor werkzaamheden onder tijdsdruk.

Groot aanbod aan toebehoren

Door het grote aanbod aan toebehoren kan het TRIMLINE SYSTEM voor nagenoeg alle gevels van gebouwen worden gebruikt. Het platformsysteem heeft geïntegreerde leuningen en relingen op kniehoogte alsmede een stootbord. Er worden steunen bijgeleverd waarmee het platform op een hoogte van 3,00 m tot 4,75 m kan worden ingesteld. Het systeem kan door de variabele hoogteverstelling (stappen van 30 millimeter) ook op oneffen en schuine ondergrond worden geplaatst.

Geschikt voor talrijke standplaatsen

Het platformsysteem is ook geschikt voor lastige standplaatsen. De rondom beklede steunbalk voor de gelijkmatige lastverdeling beschermt het oppervlak van daken en gevels. Deze steunbalk wordt vooral toegepast, als bij de plaatsing van het TRIMLINE SYSTEM kwetsbare bekledingen, overdekte vlakken, gepleisterde gedeelten of raamopeningen moeten worden overbrugd.

Een volledige risicoanalyse van de montageplaats dient vóór elke toepassing te worden uitgevoerd. Ter beveiliging van het platformsysteem kan het onder bepaalde omstandigheden noodzakelijk zijn het TRIMLINE SYSTEM bovendien aan het gebouw te verankeren.