Contact

Valbeveiliging - Simplified Safety

Valbeveiliging
Dakrandbeveiliging
en veiligheidoplossingen

088-0040500
Verplaatsbaar Lijnsysteem - WIREANKA

WIREANKA – Verplaatsbaar doodgewicht lijnsyteem

De WIREANKA is een verplaatsbaar verankeringssysteem dat goedgekeurd is volgens EN 795, klasse C voor gebruik met een horizontale, flexibele veiligheidslijn. Een verplaatsbaar lijnsysteem is de geschikte oplossing voor gevallen waarin het niet mogelijk is om collectieve valbescherming toe te passen. Uw werknemer kan zich eenvoudig aansluiten op het lijnsysteem met een instelbare lijn met valdemper.

Dit lijnsysteem is verplaatsbaar en werkt in combinatie met doodgewichtankers, hierdoor is het eenvoudig om WIREANKA op te zetten. Het WIREANKA systeem is een vrij opgelegd systeem dat niet gemonteerd wordt aan het dakoppervlak. Er zal dus geen montage nodig zijn aan het dak, dit systeem is dan ook uitermate geschikt voor daken waar permanente ankerpunten niet gewenst of mogelijk zijn.

WIREANKA is geschikt voor verschillende daken zoals: folie, bitumen, metaal beton of minerale dakbedekking. Dit lijnsysteem is geschikt voor daken met een dakhelling tot maximaal 5 graden.

Het verplaatsbare lijnsysteem WIREANKA is een mobiel verankeringssysteem als alternatief voor het plaatsen van verankeringen in het dak. Dit verplaatsbare lijnsysteem kan zowel tijdelijk als permanent gebruikt worden. WIREANKA is het eerste mobiele lijnsysteem in de markt conform EN 795 Klasse C en werkt samen met de WEIGHTANKA doodgewichtankers.

Het WIREANKA systeem, ongeacht voor tijdelijke of permanente doeleinden, dient enkel door competent personeel te worden gemonteerd en getest conform de richtlijnen van het systeem.

Productkenmerken

 • Geen penetratie door het dak.
 • Conform NEN EN 795, klasse C en ISO 14567.
 • Thermisch verzinkt conform EN ISO 1461.
 • CE-gecertificeerd volgens de PBM-richtlijn.
 • 10 jaar garantie op de volledig rubber omhulde basisgewichten.
 • Getest door het onafhankelijke laboratorium N.E.L. (National Engineering Laboratory UK).

Voordelen

 • Geschikt voor gebruik op gebouwen waar het monteren in de dakbedekking niet mogelijk of gewenst is.
 • Basisgewichten zijn geheel omhuld in rubber.
 • In passende configuratie inzetbaar op natte of droge dakoppervlakken: folie, bitumen, metaal beton en minerale dakbedekking.
 • Uitermate geschikt als valbeveiliging bij kortdurend werk op het dak.
 • Geen zware onderdelen.
 • Korte montagetijd.

WIREANKA Lijnsysteem als gebiedsbegrenzing

Het is mogelijk om dit systeem te gebruiken voor zowel valbeveiliging, als voor gebiedsbegrenzing. Wordt het systeem gebruikt voor gebiedsbegrenzing dan mogen er maximaal 2 personen gelijktijdig aan één overspanning werken.

Voorbeeld: Bij drie overspanningen kunnen er in alle drie de overspanningen maximaal 2 personen gelijktijdig werken. In totaal mogen er dan 6 personen gelijktijdig werken aan het volledige systeem mits dit lijnsysteem wordt gebruikt voor gebiedsbegrenzing.

Zodra de WIREANKA wordt gebruikt voor gebiedsbegrenzing, dan mag iemand gekoppeld aan het systeem niet dichter dan 500 mm van de valrand kunnen komen.

WIREANKA Lijnsysteem als valbeveiliging

Dit verplaatsbaar lijnsysteem is ook toepasbaar voor valbeveiliging. Bij een WIREANKA met één overspanning mag maximaal één persoon gelijktijdig aan het systeem worden gekoppeld. Valbeveiliging met dit verplaatsbare lijnsysteem is enkele geschikt voor één persoon. Bij een WIREANKA lijnsysteem dat meer dan één overspanning heeft mag een tweede persoon worden gekoppeld. Deze tweede persoon mag enkel gebruikmaken van WIREANKA voor gebiedsbegrenzing én moet dan in een andere overspanning zitten dan de eerste persoon.

Kom in contact met onze veiligheidsexperts!

Met enkele details van uw project helpen wij u verder.

Offerteaanvraag

of belt u ons via 088-0040500

Compatibiliteit met PBMs

WIREANKA verplaatsbaar lijnsysteem mag alleen worden gebruikt in combinatie met persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM), voldoen aan de volgende technische voorschriften: