Contact

Valbeveiliging - Simplified Safety

Valbeveiliging
Dakrandbeveiliging
en veiligheidoplossingen

088-0040500

Verplaatsbaar doodgewichtanker - persoonlijke valbeveiliging

Een modulair mobiel valbeveiligingssysteem met doodgewichtanker voor gebruik in combinatie met persoonlijke beschermingsuitrusting (PBMs). De Kee Anchor®-productgroep omvat de opties Weightanka®, Wireanka® en Accessanka®.

Als collectieve maatregelen ongeschikt of niet haalbaar zijn en het niet mogelijk of wenselijk is een vast persoonlijk valbeveiligingssysteem te gebruiken. Mobiele doodgewichtankers bieden een tijdelijke of permanente draagbare oplossing zonder bevestiging in de dakbedekking.

De Weightanka® doodgewicht anker is uitermate geschikt zodra u werkzaamheden op het dak dient uit te voeren van tijdelijke aard. Bij het uitvoeren van kortdurende onderhoud- of reparatiewerkzaamheden op hoogte is het interessant om de Weightanka® in te zetten als valbeveiliging. Het Weightanka® systeem kan zowel als gebiedsbegrenzing of als valbeveiliging worden toegepast. Als valbeveiliging kan de Weightanka® enkel door één persoon gelijktijdig gebruikt worden. Als gebiedsbegrenzing kun je de Weightanka® voor twee personen gelijktijdig gebruiken.

Welke ankers worden er in de EN 795 onderscheiden?

 • Type A: Losstaand ankerpunt
 • Type B: Driepoot, sling, balkanker, deur anker
 • Type C: Kabelsysteem met lopers kleiner dan 15°
 • Type D: Gevel rail systeem kleiner dan 15°
 • Type E: Doodgewicht anker op een helling kleiner dan 5°.
 • De Kee Anchor®-serie voldoen aan de EN795 norm 'Persoonlijke beschermingsmiddelen tegen vallen - Verankeringsvoorzieningen' van 2012. Deze norm kent diverse typen (A t/m E). type E is Doodgewicht Ankers, volgense EN795 - Type E voldoen de Weightanka® producten ook aan de geldende norm. Type B en E zijn officieel PBMs en hebben een CE keurmerk, dit is ook bij onze Weightanka® het geval.

  Ga naar de webshop

  Deze video is 3 keer versneld om te laten zien hoe snel en eenvoudig het draagbare doodgewichtanker voor beveiliging op daken kan worden geïnstalleerd.

  De Kee Anchor®-serie draagbare mobiele doodgewichtankersystemen zijn ontworpen voor snelle en eenvoudige montage. Wij van Simplified Safety bieden modulaire doodgewichtankersysteem voor daken. Door het gebruik van afzonderlijke, kleine componenten kunnen onze dakankersystemen veel gemakkelijker naar de desbetreffende locatie worden gebracht; een basissysteem weegt slechts 250 kg, waarbij geen enkel afzonderlijk onderdeel meer dan 25 kg weegt. Ons basissysteem kent 6 gewichten, bij andere situaties kunnen wij de Weightanka® Doodgewicht Anker ook leveren met 8 gewichten. Wij kunnen de gewichten ook los voor u leveren!