Contact

Valbeveiliging - Simplified Safety

Valbeveiliging
Dakrandbeveiliging
en veiligheidoplossingen

088-0040500
Lichtstraten Valbescherming
Lichtstraten valbeveiliging

Lichtstraten op het dak hebben een langwerpige vorm waardoor normale koepelbescherming niet mogelijk is. Voor lichtstraten is het mogelijk om permanente valbeveiliging toe te passen waardoor u de hoogst mogelijke valbescherming kan bieden. Met het plaatsen van deze vorm van collectieve valbeveiliging zorgt u ervoor dat het valgevaar compleet weggenomen wordt.

Het valgevaar op een dak zit namelijk niet enkel bij de dakrand, maar ook bij lichtstraten. De beste omschrijving is: juist bij lichtstraten. Men ziet lichtstraten vaker als veilige overkapping over een sparing om licht te creëren in de magazijnruimtes. Helaas zijn lichtstraten nauwelijks veilig te noemen, door invloeden van het weer, de natuur zoals dieren en bomen, maar ook doodgewoon ouderdom slijten deze lichtstraten enorm snel. Lichtstraten kunnen enorm poreus worden naar enkele jaren. Een seconde of 5 op een lichtstraat gaan zitten kan er al voor zorgen dat u er dwars doorheen gaat. Met alle gevolgen van dien!

Lengtes van lichtstraten

Tot welke lengte kunnen wij uw lichtstraten bescherming bieden? Er is geen enkele maximumlengte voor het creëren van valbescherming voor uw lichtstraat! Dit zorgt ervoor dat onze lichtstraat valbeveiliging wel vijf, tien, twintig tot wel veertig meter lang kan zijn. De breedte kan evengoed weer net zo groot worden als de lichtstraat echt is. Een lichtstraat beschermen over lange afstand zorgt ervoor dat u uw medewerkers zowel bij de dakrand als in de zogenoemde veilige zone in veiligheid brengt.

Extra veiligheid creëren bij werken op hoogte is enorm belangrijk. Een lichtstraat wordt gezien als een opening in het dak, bedenkt u dat u een opening ten allen tijden zou moeten beschermen. Onze lichtstraat valbeveilging is met maatwerk mogelijk perfect op uw situatie aan te passen.


Voordelen en kenmerken

  • Conform NEN-EN 13374 en NEN-EN ISO 14122 en Arbobesluit 3.16 Veilig werken op hoogte
  • Eenvoudige installatie.
  • Gegalvaniseerde uitvoering is corrosiebestendig.
  • Componenten zorgen voor eenvoudige uitbreiding of inkrimping van sectie
  • Voldoet ruimschoots aan de minimale stevigheidseisen voor valbeveiliging zowel voor tijdelijk als permanent karakter.
  • Neemt het gehele valgevaar weg.
  • Enorm tijdsbesparend.
  • 100% recyclebaar zonder verdere kosten.

Deze lichtstraat valbeveiliging is een variant van het merk KeeGuard waarmee dakrandbeveiliging maar ook lichtstraatbescherming mogelijk is. Dit modulair systeem is zowel mogelijk om veilig te werken op hoogte bij de dakrand als bij openingen, sparingen en lichtstraten. Dit KeeGuard systeem is ontworpen zodat het eenvoudig gemonteerd kan worden, omdat het bestaat uit losse componenten die eenvoudig met een inbussleutel kan worden gemonteerd. Lichtstraatbescherming met ons KeeGuard systeem is perfect te koppelen met KeeGuard dakrandbeveiliging.

KeeGuard is een permanent en collectief valbeveiligingssysteem dat goedgekeurd is volgens de geldende normen en voldoet aan de wet- en regelgeving. Alle systemen van Simplified Safety worden extern goedgekeurd door externe en onafhankelijke instanties. Hierdoor verkoopt Simplified Safety enkel producten die voldoen volgens de allerlaatste normen. KeeGuard is een systeem dat verkrijgbaar is bij Simplified Safety in meer dan zes verschillende landen waaronder de Verenigde Staten, Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Frankrijk. Al onze systemen voldoen aan de strengste eisen van de geldende normen en wet- en regelgevingen van de strengste landen.