Contact

Valbeveiliging - Simplified Safety

Valbeveiliging
Dakrandbeveiliging
en veiligheidoplossingen

088-0040500
Permanent hekwerk gemonteerd tegen gevel of op dakrand

Hekwerk aan dakrand of balustrade

Montage van een veiligheidshekwerk rechtstreeks op de dakrand of borstwering is een kosteneffectieve manier voor het creëren van dakrandbeveiliging. Deze dakrandbeveiliging wordt gemonteerd op het dak en zorgt voor een veilige werkomgeving.

In diverse situaties kan het onmogelijk of ongewenst zijn om het hekwerk in het dakoppervlak te monteren. Om dit te voorkomen is het mogelijk om te kiezen voor vrij opgelegd hekwerk, maar ook voor een valbeveiligingssysteem dat aan een muur of op de dakrand gemonteerd wordt. Het veiligheidshekwerk op de dakrand kan ervoor zorgen dat u een hekwerk kan monteren dat qua veiligheid nergens voor onder doet.

Aan de gevel gemonteerd hekwerk

Maatwerk hekwerk in uw eigen stijl

Maatwerk gemonteerd hekwerk

Het modulaire karakter van deze dakrandbeveiliging is dat u een aaneengesloten hekwerk kan monteren op een gebouw in elke gewenste vorm. Gespecialiseerde koppelingen worden gebruikt om de leuning in iedere hoek te draaien die nodig is om de dakrand te beschermen.

Relingen kunnen zowel op één lijn worden gemonteerd, maar relingen kunnen verspringen door de leuningen meer aan de achterkant of aan de voorkant van de staanders te monteren. De leuning kan door middel van poedercoating worden voorzien van een kleur zodat. Poedercoating is een duurzame afwerking optie die ervoor zorgt dat het goede bescherming biedt in waterrijke omgevingen. Wij kunnen ieder hekwerk poedercoaten in ieder gewenste RAL kleur zodat uw hekwerk perfect bij uw bedrijf past.

Eenvoudig te monteren aan dakrand of balustrade

Iedere staander van de leuning wordt direct aan de balustrade of dakrand gemonteerd. Staanders kunnen één of twee horizontale leuningen bevatten afhankelijk van de hoogte van borstwering of balustrade. De horizontale tussenopening van een balustrade mag conform Arbobesluit 3.16 en NEN-EN 13374 maximaal 0,47 x 0,47m2 zijn. Daarnaast is de hoogte van de al aanwezige balustrade of dakopstand belangrijk om te weten of de totale leuning de minimale lengte van 1 meter of 1 meter 10 heeft. Volgens EN 14122-3 mag de tussenopening maximaal 0,50 x 0,50m2 zijn.

Elk onderdeel is modulair opgebouwd met Kee Klamp koppelingen en wordt vast gezet met inbusschroeven. Dit maakt de installatie zeer eenvoudig, er is geen speciale training of gereedschap voor de montage nodig.

Minder leuning zorgt voor minder kosten

Omdat een balustrade of dakrand al voor een deel dienst doet als dakrandbeveiliging heeft u minder leuning nodig. En natuurlijk betekent het dat zodra er minder leuningen nodig zijn, er dan ook minder kosten mee gemoeid worden. Daarnaast moet u zich bedenken dat ook de staanders en gewichten van contragewichten overbodig zijn. Deze dakrandbeveiliging is even zo veilig, afhankelijk van waarin de montage plaatsvind, maar stukken goedkoper!

Bij een dakopstand of balustrade hoger dan 50 centimeter dan is vaak een enkele leuning al voldoende en dan scheelt het al snel 50% van de kosten van een volledig vrij opgelegd hekwerk. Daarnaast is een enorm groot voordeel dat het monteren van uw hekwerk aan de gevel een enorm voordeel biedt voor de ruimte op uw dak. Er is zodoende veel meer ruimte voor de werkzaamheden op het dak.

Dakrandbeveiliging met een mooier uiterlijk!

Hekwerk gemonteerd aan balustrade

Vaak zijn dakoppervlakken alles behalve vlak. Een hekwerk op het dak monteren kan er daardoor voor zorgen dat het hekwerk ook ongelijk gemonteerd wordt. Gelukkig is een dakopstand of balustrade altijd vlak en daarop monteren is natuurlijk ideaal om een vlak en bijna waterpas hekwerk te creëren.

Hierdoor wordt het hekwerk gelijk gemonteerd met de uitstraling van de buitenkant van uw gebouw. Er zijn speciale koppelingen beschikbaar die als voetstukken van het hekwerk gebruikt kunnen worden om het hekwerk schuin te monteren. Door deze voetstukken kan het hekwerk met een schuine hoek richting het dak gemonteerd worden zodat het hekwerk vanuit de straatzijdes minder goed te zien is. Dit zorgt ervoor dat het uiterlijk van het gebouw behouden blijft.

Onze dakleuningen zorgen ervoor dat uw hekwerk veel beter te positioneren is ten opzichte van de buitenkant van uw bedrijfspand. Perfect als dakrandbeveiliging dat goedgekeurd moet worden door een welstandscommissie met betrekkeing tot de uitstraling van uw gebouw. U heeft hier geen contragewichten, dit heeft tevens voordelen dat de dakbelasting stukken lager ligt dan bij vrij opgelegd hekwerk met contragewichten. Tevens zorgt u ervoor dat u meer ruimte creërt op uw dak!

Hekwerk op daken als permanente dakrandbeveiliging

Permanent hekwerk gemonteerd

Zowel onze buiskoppelingen als onze stalen buizen zijn thermisch verzinkt. Er komt op geen enkel moment laswerk aan te pas. En zonder laspunten, die gevoelig zijn voor roest, is ons hekwerk enorm duurzaam in alle weersomstandigheden. Elke koppeling wordt met inbussschroeven met de buis vastgezet om een solide en stabiele verbinding te vormen. Sommige van onze koppelingen zijn al in gebruik vóór 1940 en zijn nog steeds in goede staat in gebruik!

Maatwerkoplossingen speciaal voor u!

Ontwerp permanente valbeveiliging

Wellicht bent u niet dagelijks bezig met het ontwerpen van dakrandbeveiliging voor uw dak. Wij wel! Daarom is het voor ons geen enkel probleem om een maatwerkoplossing voor u te verzorgen. Maakt u een foto of schets van uw dak en gebouw en wij kunnen u adviseren welke vorm van dakrandbeveiliging voor u het meest geschikt is. Welk soort leuningen? Hoeveel leuningen heeft u nodig? Is het ook mogelijk om te monteren op of tegen de dakrand/balustrade?

Wij kunnen u erg eenvoudig en snel een offerte verzorgen voor dakrandbeveiliging voor uw gebouw!

image