Overstapplatforms
Overbrugging van obstakels op het dak

Step-over platform

Uitgebreid assortiment

Overstapbordessen zijn verkrijgbaar in verschillende opstellingen en geschikt voor de meeste daken. Er zijn verschillende varianten voor zowel grote als kleine obstakels.

Code Expertise

Voldoen aan Europese standaarden

Onze overstapplatforms zijn ontworpen volgens EN 14122-3 (voor de grote platforms) of EN 516 Class 1-C (voor de mini-overstapplatforms) voor veilig gebruik.

Insured

Geschikt voor de meeste omgevingen

Gemaakt met gegalvaniseerde Kee Klamp koppelingen, zijn onze overstapbordessen geschikt voor alle industriële omgevingen en kunnen ze permanent op daken worden geplaatst.

Easy to Assemble

Eenvoudig te monteren en repareren.

Onze overstapplatformen vereisen geen specialistische gereedschappen voor montage. De grotere delen kunnen worden gemonteerd door twee personen in minder dan een uur.

Wat is een Kee Walk Stepover?

Step over platforms for roofs

Een Kee Walk-overstapplatform is een modulair opgebouwde structuur van buizen, buiskoppelingen en loopvlakken. De platforms fungeren om veilige toegang te bieden tot over obstakels op het dak of een ander gebied. Ze fungeren als bruggen over obstakels zoals buizen en industriële machines en kunnen worden gebruikt op verschillende daktypen (van membraan, beton of metaal) of in andere omgevingen zoals fabrieken of magazijnen.

De step-over bordessen zijn eenvoudig te monteren en te onderhouden, waardoor de veiligheid van de werknemers wordt gegarandeerd. De grote step-overs zijn ontworpen in overeenstemming met de EN14122-3 norm. Onze mini-step-overs, die geschikt zijn om kabelgoten en laaggelegen leidingen te overbruggen, voldoen aan de EN516 Klasse 1-C normering. Eenmaal geïnstalleerd, bieden de Kee Walk-overstapplatforms een veilige toegang en afbakening van de toegestane wandelroutes.

Voorbeelden van toepassingen

Luchtkanalen

Luchtkanalen

Bij onderhoud op het dak, zorgt het overstapplatform voor een veilige overbrugging van de luchtkanalen.
Balustrades

Balustrades

Hoe hoog de balustrade ook is, een overstapplatform biedt veilige toegang naar de andere kant van de balustrade.
Leidingwerk

Leidingwerk

Een wirwar van leidingen zorgt vaak voor een gevaarlijke situatie, een overstapplatform biedt ook hier een veilige manier om deze te overbruggen.
Kabelgoten

Kabelgoten

Een mini-overstapplatform kan snel en eenvoudig geplaatst worden over kleine obstakels zoals kabelgoten en dergelijke.
Laag leidingwerk

Laag leidingwerk

Ook voor de kleine bundels leidingen biedt het mini-overstapplatform een veilige manier om deze te overbruggen.

Overstapbordes toepassingen

Step-overs zijn veelzijdige producten die een veilige wandelroute bieden over elk obstakel of toegang bieden tot anders moeilijk bereikbare plaatsen, zoals airco-units, grote voertuigen (touringcars, treinen of vliegtuigen) of hooggelegen magazijnlocaties. Enkele typische toepassingen voor de platforms zijn:

Navigatie over obstakels op het dak - Obstakels op daken zijn onder meer borstweringen, hoogteverschillen, leidingen, kabels of systemen voor luchtcirculatie.

Onderhoud grote voertuigen - Onze platforms kunnen worden samengesteld om bussen, vrachtwagens, treinen of vliegtuigen te onderhouden.

Toegang tot moeilijk bereikbare locaties – Mobiele platformen zijn ideaal om toegang te krijgen tot locaties die anders moeilijk bereikbaar zijn, zoals hoge industriële stellingen in magazijnen of de bovenkant van een airco-unit op een dak. Kleine of grotere trap-units kunnen worden gebruikt om toegang te krijgen tot verschillende ingangen, zoals die voor liftschachten op daken.

Overbrugging van transportbanden - Step-overs kunnen in elke configuratie worden samengesteld en gebouwd om toegang te verschaffen over bijvoorbeeld industriële transportbanden.

Voorbeelden van overstapplatformen

Modulair of kant-en-klare platforms

Al onze overstapplatforms zijn modulair opgebouwd, waardoor ze eenvoudig ter plaatse kunnen worden gemonteerd zonder laswerk. Doordat de onderdelen eenvoudig vervangbaar zijn, kunnen de platforms ook snel en makkelijk worden gerepareerd bij beschadiging.

Simplified levert zowel kant-en-klare step-overs als maatwerkplatforms. Voor de beste keuze voor uw situatie kunt u het best even contact met ons opnemen.

Overstapbordessen op daken
of in industriële werkomgeving

De overstapbordessen van Kee Safety zijn verkrijgbaar in vele vormen en maten en daarmee veelzijdig inzetbaar, zowel op het dak als in een industriële werkomgeving. De modulair opbouwbare platforms zijn samengesteld uit buizen, buiskoppelingen en Kee Walk antislip loopvlakken, waardoor de step-overplatforms onder alle omstandigheden een veilige toegang bieden. Alle step-over platforms kunnen worden opgeleverd in een gepoedercoate uitvoering.

Overstapbordes op dak

Op veel daken liggen vele obstakels, zoals kabels en leidingen, luchtkanalen over hoogteverschillen tussen dakdelen. Een overstapplatform kan dan uitkomst bieden voor een veilige toegang tot het dak en val- en struikelgevaar voorkomen. De platforms kunnen zowel in standaard configuraties als in maatwerk worden geconfigureerd.

Voor de overbrugging van een kabelgoot volstaat een kleine overstapmodule van enkele treden, terwijl een balustrade of luchtkanaal een grotere step-over vereist. De modulaire opbouw en de mogelijkheid tot maatwerk maakt alle overbruggingen mogelijk.

Overstapplatforms in industriële werkomgeving

In veel fabriekshallen is het een uitdaging om op een veilige manier kabel- en leidingwerk en aan- en afvoerlijnen te plaatsen. Met de overstapplatforms van Kee Safety beschikt u over eindeloos veel mogelijkheden, omdat u op een eenvoudige manier deze lijnen kan overbruggen.

Overstapplatform industriële werkomgeving

Vast, vrijstaand of mobiel platform

De uitvoering van het platform is afhankelijk van het doel dat deze dient. Bij de keuze zijn er de volgende opties:

Vrij opgelegd met PVC-contragewichten: Een overstapplatform met contragewichten is ‘vrij opgelegd’, ofwel, bij de plaatsing hoeven er geen gaten te worden geboord in de ondergrond, maar wordt het platform door middel van gewichten op zijn plaats gehouden, zodat het dakmembraan in tact blijft.

Bevestiging met Kee Klamp fittingen: De vaste platforms gebruiken gegalvaniseerde stalen flenzen die in de ondergrond moeten worden bevestigd door middel van boren. Hiermee blijft het platform op zijn plaats.

Zwaar uitgevoerde zwenkwielen voor mobiele werkplatforms: Onze mobiele step-overs worden meestal gebruikt voor voertuigonderhoud of andere soortgelijke taken en vereisen veel verplaatsingen. Voor dergelijke projecten kunnen de overstapplatforms worden voorzien van zwaar uitgevoerde zwenkwielen.

mobiel overstapplatform

Winkelwagen

Bekijk prijzen

Option available in footer.