Welke keuze in Veiligheidspoorten?

Keuze van veiligheidspoortje

De interesse voor industriële veiligheidspoorten is dus gewekt? Top! De keuze is nooit gemakkelijk, net als bij alle andere aankopen zijn er tig keuzes. Voor iedere keuze valt een argument voor- en tegen deze aankoop te bedenken. Ook bij het kiezen van een industriële veiligheidspoort zijn er tientallen mogelijkheden. Wij gaan u helpen bij het kiezen van het juiste veiligheidspoortje!

De industriële veiligheidspoortjes die zich op de markt begeven zijn effectief, handig, relatief goedkoop en eenvoudig te installeren. Niet altijd geldt "one-size fits all", afwegingen zoals de locatie van het zelfsluitend poortje, de frequentie van het gebruik en aanpasbare mogelijkheden zijn allen belangrijke argumenten voor de keuze van een industrieel veiligheidspoortje.

1. Waarom kiest u voor een zelfsluitend poortje?

We moeten beginnen bij het begin. En de eerste vraag is: Waarom?. Waarom installeert u een industrieel veiligheidspoortje? Welk doel gaat het dienen? Wie gaat er gebruik van maken? Heeft u problemen gehad die tot dit besluit hebben geleid? Welke veiligheidsnormen zijn er vereist voor deze situatie? Uw antwoord kan zowel erg eenvoudig, maar ook erg uitgebreid zijn. Wat het antwoord ook is, het zal u zeker helpen bij de keuze voor het juiste poortje.

Enkele van de redenen waarom u een zelfsluitend poortje kan installeren zou kunnen zijn om de toegang te controleren, als waarschuwing voor een komend gevaar, of als bescherming tegen vallen. Verschillende toepassingen betekent verschillende poorten. Het verschil kan zo eenvoudig zijn als de richting waarin de deur zwaait of dat er een bepaald type slot op het veiligheidspoortje zit. Zelfsluitende veiligheidspoortjes gebruikt voor valbeveiliging horen te voldoen aan sterke veiligheidseisen. Deze moeten zo sterk zijn als een leuning en moeten een bepaalde hoogte hebben die voldoen aan de geldende Europese normen. Bepaal uw wensen en behoeften voordat u de keuze maakt.

2. Waar zit de opening of sparing?

Waar uw industriële veiligheidspoort zal worden geïnstalleerd zal een grote rol spelen bij het bepalen van welk materiaal uw poortje zal worden gemaakt. Een veiligheidspoortje voor binnen, bijvoorbeeld, kan worden gemaakt van staal en zal langdurig meegaan. Dit is natuurlijk niet meer het geval zodra een stalen poortje gebruikt wordt in een vochtige of industriële omgeving die het veiligheidspoortje kan blootstellen aan andere bijtende stoffen. Gebruik buitenshuis, kan een probleem zijn, omdat regen en luchtvochtigheid staal laten roesten. Uw beste opties voor een zelfsluitend veiligheidspoortje zijn poortjes gemaakt van aluminium, gegalvaniseerd staal of roestvrij staal. Alle opties zijn corrosiebestendig, waarbij de gegalvaniseerde stalen opties sterker - en zwaarder zijn dan de aluminium optie. De gegalvaniseerde optie is waarschijnlijk de meest economische optie om voor te gaan en zal dezelfde bescherming tegen corrosie bieden.

3. Hoe groot is opening of sparing?

Er zijn industriële veiligheidspoorten in alle soorten en maten. Heeft u een poort nodig waar één persoon gelijktijdig doorheen kan? Dan zal je snel een zelfsluitend hekje nodig hebben die minimaal 60 tot 65 cm breed is. Bedenkt u zich ook dat niet iedereen de breedte van de gemiddelde persoon heeft. Tevens wil men soms door het veiligheidspoortje met materialen of gereedschappen in de hand.


Een veiligheidspoortje dat geschikt is voor twee personen is ook een optie. De mogelijkheid is er vaak om tweemaal een éénpersoonspoortje naast elkaar spiegelend te plaatsen. De opties stoppen hier niet, je kunt kiezen voor typische pallet poorten of een grote tijdelijke magazijn poort die ruimtes afscheid. Dit zijn natuurlijk bredere poorten, maar bijvoorbeeld een pallet poort is zo ontworpen dat bij het laden of lossen men valbescherming geniet.

Bekijkt u zeker goed de opening waar u een industrieel veiligheidspoortje wil gaan plaatsen. De plaatsing en de toepassing van dit poortje zal bepalen welke lengte het veiligheidspoortje het best kan hebben voor uw situatie.

Zelfsluitende veiligheidspoorten heb je in alle soorten en maten. Er zijn ook kunststof varianten op de markt verkrijgbaar. Het probleem met de kunststof variant is dat deze niet bestand zijn tegen bepaalde zuren. Het tast het veiligheidspoortje aan, tevens direct zonlicht zal het veiligheidspoortje naar verloop van tijd doen verkleuren. Tevens zijn gegalvaniseerde stalen of zelfsluitende poortjes voorzien van poedercoating eenvoudig in te korten op de exacte afmeting zoals gewenst. Bedenkt u dat het een veiligheidsproduct is en dat u hierbij een sterke valbescherming wil bieden. Een plastic poortje zal hierbij sneller bezwijken dan een stalen variant.

4. Hoe vaak wordt het gebied gebruikt?

Het gebruik kan bepalen welke type poort je nodig hebt. Een gebied in het magazijn dat tig keren per dag bezocht wordt zal meer profijt hebben van een automatische poort dan van een handmatige poort die open gaat door middel van een fysieke handeling. In de Verenigde Staten zijn er regelgevingen (ANSI) dat industriële veiligheidspoorten minimaal 50.000 sluitingen aan moeten kunnen op een hoek van 90 graden. Europese richtlijnen zijn hier niet voor, maar bedrijven die hetzelfde product zowel in de Verenigde Staten als Europa uitbrengen zullen hier natuurlijk aan voldoen, De Kee Gate is een zelfsluitende veiligheidspoort die volgens deze norm getest is en dus perfect aan deze eis voldoet.

5. Heeft uw eigen branche specifieke eisen?

Er is geen verplichting vanuit de wet- en regelgeving dat het veiligheidspoortje geel, oranje of paars moet zijn, toch wil je hem wel duidelijk herkenbaar. Een geel veiligheidspoortje trekt direct de aandacht en in een industriële omgeving wordt hier direct waakzaamheid bij opgewekt. Als de kleur van het industriële poortje opgaat in de omgeving dan kan het alsnog erg gevaarlijk zijn. Natuurlijk moet u rekening houden met branche specifieke eisen. In de voedingsindustrie kan het zijn dat u enkel roestvrijstalen poortjes mag installeren.

6. Hoe gaat de montage?

Zelfsluitende veiligheidspoorten zoals Kee Gate zijn vrij eenvoudig te installeren, afhankelijk van waar ze worden geïnstalleerd. U wilt er zeker van zijn dat degene die het veiligheidspoortje monteert hier ook bekwaam in is. U heeft het natuurlijk wel over valbescherming en veiligheid. Veiligheid gaat natuurlijk voor alles! Mocht iemand van uw bedrijf het zelf willen monteren dan kunt u vaak van de leverancier instructievideo's van de montage krijgen. Leveranciers bieden vaak alle hulp die men kan bieden. Bent u niet overtuigd van het feit of u dit zelf kan? Laat het dan voor u monteren!

Winkelwagen

Bekijk prijzen

Option available in footer.