Waarom zijn magazijnleuningen belangrijk?


Wij van Simplified Safety komen bij de meest uiteenlopende bedrijven. Grote productiebedrijven met productiehallen waarin diverse gevaren schuilen of juist sterke logistieke bedrijven met enorme magazijnen. Zowel in de industrie, transport, logistiek of productiebranche komen diverse gevaarlijke situaties voor in magazijnen.

Veiligheid in warehouses, magazijnen en productiehallen hoort hoog in het vaandel te staan. Bij het thema magazijninrichting hoort de veiligheid al goed in het achterhoofd gehouden worden. In magazijnen zijn diverse ruimtes aangemerkt, denk aan: laad- en losruimtes, loopzones, rijzones met heftrucks of specifieke werkzones. Daarnaast zijn er natuurlijk ook specifieke zones waar enkele zware of gevaarlijke machines staan opgesteld. Het is belangrijk om bij magazijnindelingen duidelijk te hebben in welke zones men het meest dient te zijn. Verschillende zones zouden met het oog op de veiligheid in magazijnen afdoende moeten worden afgeschermd.

Simplified Safety biedt gemakkelijk te installeren oplossingen voor een veilige doorgang van passanten en het scheiden van passanten en gevaren. Rijverkeer zoals steekwagens, palletwagens, heftrucks of andere rijverkeer dient duidelijk gescheiden te zijn van loopverkeer. Speciale zones zoals laadzones, productiezones en andere gevaarlijke zones kunnen eenvoudig worden afgeschermd met relingen of leuningwerk.

Onze relingen zorgen voor kant-en-klare oplossingen maar bieden eveneens mogelijkheden voor maatwerk waardoor veiligheid in magazijnen gecreëerd kan worden. Veiiligheidsleuningen van Simplified Safety zorgen ervoor dat uw veiligheidszorgen uit handen genomen worden en gevaren worden weggenomen. Al onze producten zijn geheel conform de laatste wet- en regelgevingen, tevens voldoet het aan alle Europese en eventueel Amerikaanse normen.

Onze leuningen en relingen in de magazijnen, de productiehallen of logistieke ruimtes zorgen voor een enorm duidelijke en veilige afscheiding. Tevens is het mogelijk deze leuningen perfect aan uw eigen huisstijl aan te passen door middel van poedercoating in iedere RAL kleur naar wens. Ons Kee Klamp relingsysteem zorgt voor veelzijdigheid, ruime keuzes, eenvoudige montage en de meest betrouwbare keuze.

Of u het product nu wenst te gebruiken in logistieke ruimtes, magazijnen, productiehallen of andere industriegebieden, wij geven u hieronder enkele goede voorbeelden. Wij zorgen voor meer veiligheid in magazijnen en meer veiligheid in industrie. Neem graag contact met ons op om te kijken hoe wij u kunnen helpen met uw project.

Veiligheid in magazijnen

Wij hebben een reeks standaardmodules op het gebied van veiligheidsleuningen. Deze veiligheidsrelingen worden standaard geleverd in drie meter secties als Kwik Kit Leuningsets. Tevens Is er natuurlijk ook maatwerk mogelijk waarbij relingen perfect op maat geleverd worden zodat deze perfect voor uw situatie toepasbaar zijn. Voor extra veiligheid in magazijnen kunnen wij kiezen voor een middenleuning én een bovenleuning of enkel de bovenleuning. Tevens kan een schoprand toegevoegd worden zodat er veilig gewerkt kan worden in de industrie.

Zoals hierboven te zien is zijn deze veiligheidsleuningen absoluut nodig om loopzones af te schermen van andere zones in het magazijn. Bij magazijninrichtingen dient sterk over veiligheid gedacht te worden, er zal een daardoor afscheiding gecreëerd te worden.

Deze afbakeningen kunnen onderbroken worden zodat men met een veiligheidspoortje van de ene naar de andere zone lopen. Deze leuningen kunnen desgewenst worden voorzien van signaalkleur door middel van poedercoating. Kies voor een signaalkleur zoals geel of rood of juist een kleur die past bij uw eigen bedrijfskleuren.

Veiligheid in de productie

In productie komt er een extra risico om de hoek kijken als het gaat om de interne veiligheid. Bij veiligheid in de productie kunt u denken aan het beschermen van werknemers bij machines, ovens of zware gereedschappen. Bij productiehallen of bij productiebedrijven in het algemeen komt er nog meer bij kijken dan bij het enkel invoeren en uitvoeren van artikelen.

Het bedienen, onderhouden of repareren van machines is een taak op zich en kan zeker extra veiligheidseisen vereisen voor werknemers. Het voordeel van relingen en leuningen met Kee Klamp en gegalvaniseerd stalen buizen is dat u eenvoudig en zonder laswerkzaamheden de veiligheid creëert die men van u mag verwachten.

De Kee Klamp leuningen in combinatie met signaleringen en markeringen zorgen voor extra veiligheidsvoorzieningen in het bedrijf. Wij hebben tevens mogelijkheden voor u veilige overstapplatformen te leveren. Deze overstapplatformen kunnen op maat gecreëerd worden zodat u zich veilig over productiebanden kunt verplaatsen.

Een duidelijk verhaal over het feit dat zowel op het dak, maar ook zeker binnen het bedrijf genoeg veiligheidsvoorzieningen getroffen moeten worden. Of u nu overgaat op het plaatsen van leuninen en relingen voor het afschermen van loopzones of dat u veiligheidspoortjes plaatst bij openingen van hekwerken. Het feit is, neemt u interne veiligheid uiterst serieus!

Veiligheid in magazijnen is net zo belangrijk als het werken op dak. Bedenkt u zichzelf maar eens waar men vaker werkt? Veilig werken in de productie of industrie is daarom net zo belangrijk, zo niet belangrijker, als het werken op hoogte. Veiligheid stopt niet bij het werken op de begane grond, ook bij het werken in fabrieken, logistieke ruimtes en productieomgevingen komen gevaren om de hoek kijken.

Winkelwagen

Bekijk prijzen

Option available in footer.