Hoe werkt u veilig op een zolder?

coversafe spark om veilig op een zolder te lopen

Zolders kunnen een gevaarlijke plek zijn om te werken. Van blootliggende bedrading boven het hoofd tot deeltjes in de lucht van de isolatie eronder, zolderruimten hebben geen tekort aan veiligheidsrisico's.

Extreme temperaturen kunnen hittegerelateerde ziekten veroorzaken, terwijl verspreide dierlijke uitwerpselen ziekteverwekkende ziekteverwekkers kunnen dragen. U kunt uw hoofd tegen een spant stoten of uw gezicht op enkele centimeters afstand van een spijker vinden die door het dakterras steekt.

Terwijl u uitkijkt voor deze gevaren, kan het gemakkelijk zijn om uw evenwicht op zolder te verliezen. Dit brengt je dichter bij een ander vaak gemist gevaar: door het plafond vallen.

Zolderruimtes zonder vloer bieden zeer weinig veilige plekken om te lopen en één misplaatste stap kan ervoor zorgen dat uw onderste helft door iemands slaapkamerplafond hangt, of erger nog, op de vloer eronder ligt. Afgezien van ernstige verwondingen die kunnen optreden, zijn er onvoorziene reparatiekosten. Zelfs een perfect gerepareerd en geverfd gat in het plafond kan een klant een slechte ervaring bezorgen die de reputatie van uw bedrijf aantast.

Voor veel bedrijven zijn beschermende maatregelen beperkt tot het vertrouwen op voorzichtigheid en de behendigheid van de werknemers. Nieuwe medewerkers worden door senior medewerkers getraind in waar ze op moeten letten en hoe ze moeten stappen. Er wordt op het gevaar gewezen, maar verder wordt er niets gedaan.

Hoewel dit beter is dan volledig negeren, doet het bijna niets om vallen en doorstappen te voorkomen voor zowel ervaren als onervaren.

Misschien wel de meest voorkomende oplossing is het gebruik van OSB- of multiplexplaten om over de balken te gaan, waardoor een platform ontstaat om vanaf te werken. Dit kan effectief zijn als het correct wordt gedaan, omdat het een stabiel, stevig werkgebied creëert, maar het heeft ook een paar nadelen.

De grootte van de platen is beperkt tot wat door het zolderluik past. U moet voorzichtig zijn bij het navigeren door binnenruimtes met de uitgesneden stukken. Vaak worden deze planken gesneden voor eenmalig gebruik, omdat het aan het einde van een klus onpraktisch kan zijn om de stukken te verwijderen. Anders beginnen de multiplexstukken ruimte in te nemen in een werkvoertuig of winkel. De tijd die besteed wordt aan het snijden van nieuwe stukken voor elke taak kan snel oplopen, waardoor kostbare tijd en middelen op tafel komen te liggen.

Een meer veelzijdige en gebruiksvriendelijke optie zou het gebruik van een uitbreidbaar, lichtgewicht platform zoals de CoverSafe Spark, zijn. Deze biedt een duurzaam looppad of werkgebied dat volledig verstelbaar is. Een groot voordeel van het gebruik van een inklapbaar platform is dat het gemakkelijk op zijn plaats kan worden gezet. Omdat hij inklapt tot een veel kleiner formaat, kan de CoverSafe gemakkelijk door zelfs de kleinste zolderluiken worden gehaald, voordat hij op de zolderruimte tot zijn volledige grootte uitzet.

Meerdere CoverSafe-matten kan in elkaar worden genest om een ​​langere loopbrug door de zolderruimte te vormen, of naast elkaar om een ​​breder werkgebied te creëren. Het gebruik van deze matten kan werknemers kostbare tijd en energie besparen door de tijd die nodig is voor het zagen van multiplex te elimineren, voor een algeheel efficiëntere ervaring.

Wanneer u overweegt hoe u het risico van vallen en doorstappen op zolderruimten zult benaderen, is de eerste stap het berekenen van de kosten. Niets doen kost vandaag misschien niets, maar kan u in de toekomst voorbereiden op incidenten die veel meer kosten dan de financiële gevolgen. Houd bij het kiezen tussen opties zoals multiplex en uitzetbare matten rekening met de materiaalkosten op de lange termijn, aangezien deze in de loop van de tijd oplopen.

Ongeacht wat je kiest, zorg er altijd voor dat je voortdurend een verhoogd situationeel bewustzijn aanmoedigt en plan elke beweging met de nodige voorzichtigheid.

Winkelwagen

Bekijk prijzen

Option available in footer.