Veilig loopgebied in magazijnen

Veilig lopen in magazijnen

Het magazijn zit vol met mogelijke gevaarlijke situaties. Een van deze gevaarlijkste situaties waar magazijnmanagers van op de hoogte dienen te zijn, dat zijn de looppaden in het magazijn. Men moet de werknemers die door het magazijn lopen beschermen voor de heftruckchauffeurs of de orderpickers.

Ieder jaar zijn er meer dan honderd ongevallen op de werkvloer met heftrucks. In veel gevallen gaat het dan om beknelling of het aanrijden van voetgangers. Bij deze ongevallen kan er tijdelijk of blijvend letsel ontstaan, maar ook dodelijke ongevallen gebeuren nog altijd ieder jaar.

Onze collega's van Simplified Safety in de Verenigde Staten hebben een veilige oplossing gecreëerd voor een klant van hen. Deze klant zat met de uitdaging om de veiligheid van voetgangers in de faciliteit te verbeteren tegen gevaren met inpandige voertuigen zoals heftrucks en palletwagens.

Hekwerken vormen een fysieke afzetting en kunnen een onderscheid maken tussen loop- en rijroute, zodat de werknemers veilig kunnen werken. Een hekwerk in een magazijn plaatsen kan heel eenvoudig met kant-en-klare leuningsets van Kwik Kit. Veiligheidsleuningen van Kwik Kit zijn deels vooraf geassembleerd en kunnen in diverse situaties worden toegepast. Kwik Kit leuningsets zorgen voor een enorm veilige en rendabele oplossing, daarnaast is Kwik Kit ook enorm gemakkelijk te monteren. Kwik Kit komt deels vooraf gemonteerd waardoor ook de montagetijd enorm kort is. Deze leuningen zijn voorzien van poedercoating in signaalkleur geel waardoor de leuningen een sterk contrast hebben met de rest van uw magazijn.

Voor deze klant is er dus voor gekozen om een hekwerk te plaatsen die het looppad zal afscheiden. Hieronder volgt de situatie vooraf en nadat er maatregelen zijn genomen.

Voordat het hekwerk was geplaatst

Hier ziet u de situatie voordat het hekwerk is geplaatst. Er is dus geen fysieke afscheiding om de medewerkers te beschermen. Er is alleen een visuele afscheiding met pionnen dat dienst deed als looppadafscheiding.

Looppad in magazijn

Nadat het hekwerk is geplaatst.

Op de foto hieronder ziet u de situatie nadat er een hekwerk is geplaatst. Dit hekwerk zorgt ervoor dat werknemers nu veilig hierdoorheen kunnen lopen en dit kan dienen als looppad. Dit is een veel veiligere situatie door de aanpassing in het looppad in het magazijn. U kunt uw werknemers zo in een veilige zone in uw magazijn laten werken. Door het zelfsluitende veiligheidspoortje worden werknemers bewust gemaakt van het feit dat ze de veilige zone uit gaan.

Veilig looppad met leuningen Veilig loopzone met relingen

Waarom kiezen voor Kwik Kit leuningen?

Kwik Kit veiligheidsleuningen zorgen voor veilige fysieke afscheidingen. Kwik Kit kan zowel gebruikt worden als afscheiding van looppaden, maar ook als valbeveiliging. Kwik Kit leuningen heeft verschillende kenmerken:

  • Duurzaam - Sterke leuningen gemaakt van staal die zelfs een botsing kan weerstaan beschermt uw werknemers in het looppad.
  • Gemakkelijk te monteren - Staanders worden vooraf gemonteerd, gepoedercoat en daarna naar u verzonden waardoor montage tijd enorm kort is.
  • Modulair - De leuningen zijn gemaakt van Kee Klamp buiskoppelingen, door het modulaire karakter kunnen de leuningen aangepast worden aan de omgeving.
  • Veilig - Dit is de enige prioriteit die men hoort te hebben voor de afweging van een product. Zorgt dit product voor een veiligere werkomgeving voor de werknemer? Ja! Kwik Kit zorgt voor extra veiligheid!

  • Werkt u in een magazijn, in voorraadruimtes of in de logistiek en heeft u op uw werk vaak te maken met voetgangers en heftrucks? Neem contact met ons op voor de mogelijkheden van Kwik Kit leuningsystemen. Wij staan ook altijd voor u klaar als u op zoek bent naar een maatwerkoplossing voor u, uw medewerkers en gasten in uw bedrijf. Neemt u graag contact met ons!

Winkelwagen

Bekijk prijzen

Option available in footer.