Valbeveiliging voor 9 daken van Universiteit van Leicester

Locatie: Leicester University, Leicester, UK
Producten: KeeGuard,stepover platformen, veiligheidspoort

Voor een aantal gebouwen op de campus van Leicester University was bescherming van de dakrand nodig om het hele jaar door veilige toegang voor onderhoudsteams te vergemakkelijken, de toegang tot verschillende delen van het dak te controleren en onbevoegd verkeer op andere te voorkomen. De daken vertoonden verschillende obstakels die moesten worden aangepakt voordat onderhoudswerkzaamheden konden worden uitgevoerd.

Omdat het zich in een druk gebied bevindt, moest elk systeem snel worden geïnstalleerd en met zo min mogelijk hinder voor de voetgangers en het leven op de campus.

Het project werd in verschillende fasen voltooid en omvatte ongeveer 9 gebouwen.

Beoordeling van de behoeften aan valbeveiliging

Laten we, met 9 daken die verschillende soorten valbeveiligingssystemen nodig hadden, eens kijken naar de belangrijkste problemen die het team moest aanpakken tijdens de verschillende fasen van het project.

Gebrek aan dakrandbarrières

Lasdun Hall roof

Gebrek aan dakrandbescherming en de aanwezigheid van oude steigers op het dak van Lasdun Hall, Leicester University

Sommige gebouwen hadden oude steigersystemen die moesten worden vervangen door permanente dakrandbescherming. Hierdoor wordt het risico van per ongeluk vallen over de dakrand uitgesloten. Sommige ruimtes werden ook gebruikt door studenten, daarom was een duidelijk afbakeningssysteem nodig om verboden toegangszones te signaleren. Er werden ook zelfsluitende poorten met poedercoating geïnstalleerd.

Obstakels op het dak

Airco units en leidingen van verschillende hoogtes zijn verspreid over de verschillende daken, waardoor het moeilijk is om het dak over te steken voor onderhoudsteams. Daarom waren er verschillende overstappen nodig om deze gevaren te beperken.

Difference in roof levels

roof
parapet example

Verschillen in dakniveaus op Adrian Building, Leicester University

Borstweringen en niveauverschillen hinderden opnieuw de onderhoudsteams die moeite hadden om toegang te krijgen tot verschillende delen van het dak. Daarom hebben we verschillende op maat gemaakte overstapplatforms ontworpen waarmee gebruikers gemakkelijk het dak kunnen oversteken.

Inspelen op de behoeften voor valbeveiliging

Gezien de aard van de site en de frequentie van de onderhoudstaken die nodig zijn, werd een reeks collectieve valbeveiligingssystemen geïnstalleerd. Collectieve valbeveiligingsoplossingen kunnen door iedereen eenvoudig worden gebruikt zonder dat er training of PBM (zoals harnassen enz.) nodig zijn. Dit geeft gebruikers de mogelijkheid om zich te concentreren op hun taken die voor hen liggen. In de controlehiërarchie hebben collectieve maatregelen de voorkeur boven individuele valbeveiligingssystemen.

dakrandbeveiliging Leicester Uni

Dakrandbescherming voor Lasdun House

Voor dit project hebben we de volgende producten geïnstalleerd veiligheidsleuning dakrand, grote overstapplatformen, mini overstapplatformen and veiligheidspoorten.

Een dakleuningsysteem dat zich aanpast aan elke dakindeling

De dakindelingen voor Leicester University waren erg verschillend van elkaar; dit is echter nooit een probleem als het gaat om KeeGuard, ons dakrandbeveiligingssysteem. Ontworpen als een modulaire vangrail, kan KeeGuard worden geconfigureerd voor vrijwel elk plat dak, zelfs als er weinig ruimte is.

roof handrails on campus building

Close-up of the KeeGuard guardrail on Lasdun House

Voor dit project hebben we een combinatie van standaard KeeGuard en KeeGuard Premium gebruikt. KeeGuard Premium is ontworpen om rond krappe daken te passen en maakt gebruik van kleinere gewichten, maar biedt dezelfde onverslaanbare valbescherming als de standaard KeeGuard.

KeeGuard en KeeGuard Premium op het dak

KeeGuard Standard (links) en KeeGuard Premium (rechts) op het dak van Lasdun House, Leicester University

KeeGuard werd ook geïnstalleerd als afbakeningssysteem. Samen met enkele zelfsluitende poorten zou het systeem duidelijk de gebieden markeren waar onbevoegde toegang niet was toegestaan.

KeeGuard als afscheiding met veiligheidspoort

KeeGuard gebruikt als afbakening op het dak van Adrian Building. Inclusief een zelfsluitende poort

Bruggen over leidingwerk en borstweringen

Om de navigatie te vergemakkelijken, hebben we op maat gemaakte overstapplatforms geïnstalleerd die het hoogteverschil op sommige daken of de aanwezigheid van grote leidingen op andere zouden aanpakken. Deze stepovers zijn ontworpen om gebruikers te helpen gemakkelijk (en veilig) van het ene deel van het dak naar het andere te gaan, vooral wanneer ze gereedschap of materialen dragen. Net als KeeGuard zijn deze platforms volledig vrijstaand, waardoor er niet in het dakmembraan hoefde te worden geboord om de constructies erop te bevestigen.

Waar laaggelegen leidingen of kabels aanwezig waren, gebruikten we kleine vrijstaande platformstructuren die gebruikers zouden helpen struikelen te voorkomen.

mini
platform

Mini-overstap voor kabelgoten

Opmerkingen over de installatie

De aannemers die verantwoordelijk waren voor de werken aan de Leicester University waren een klant van Simplified sinds 2016. Ze werkten graag met ons samen omdat we een flexibele en persoonlijke service boden.

roof edge guardrail

Onze valbeveiligingssystemen zijn gebruiksvriendelijk en snel te installeren, wat de tijd die nodig is om de units op locatie te installeren aanzienlijk verkort. Dit betekent dat zodra een locatieonderzoek is voltooid en een valbeveiligingssysteem is ontworpen om aan de vereisten van de locatie te voldoen, de werken extreem snel kunnen worden voltooid.

roof edge protection for Leicester University

Door hun modulaire karakter kunnen de systemen ook eenvoudig ter plaatse worden aangepast en aangepast als de eisen plotseling veranderen.

Nadat de systemen waren geïnstalleerd, voerde ons team een ​​volledige inspectie uit om ervoor te zorgen dat alle systemen voldeden aan de relevante valbeveiligingsnormen en om onze klant de gemoedsrust te geven dat iedereen die op de daken van Leicester University werkte, dit veilig kon doen.

We vonden het geweldig om samen te werken met de aannemers die verantwoordelijk zijn voor de valbeveiliging op het dak van Leicester University. Tijdens onze meerjarige samenwerking hebben we geholpen bij het evalueren en beperken van de bestaande risico's, door een veiligheidssysteem op te bouwen dat zich in de loop van de tijd heeft ontwikkeld samen met de valbeveiligingsbehoeften van de locatie.

Als u op zoek bent naar een volledig valbeveiligingssysteem voor een locatie met meerdere daken, neem dan contact op met ons team om uw project te bespreken. We organiseren een locatiebezoek en vinden samen met u de perfecte oplossing voor uw valbeveiligingsbehoeften.

Ons team staat voor u klaar

Test

Onze experts helpen u bij het selecteren van de items die u nodig heeft om het project te voltooien.

Winkelwagen

Bekijk prijzen

Option available in footer.