Looppadsysteem voor veilige toegang tot dak met uitdagende indeling

Locatie: Coventry, UK
Producten: Kee Walk looppad, Kee Line veiligheidslijn

Op dit dak staat een groot aantal airco units en deze hebben allemaal periodiek onderhoud nodig. Het dak vertoont echter ook een reeks kwetsbare gebieden (zoals dakramen), waarvan er veel heel dicht bij de airconditioning zijn geplaatst. Onze klant vroeg om een ​​veilige oplossing die toegang zou hebben tot alle kanten van de AC-modules.

We stelden een op maat gemaakte combinatie voor die gebruik maakt van ons modulaire loopbrugsysteem en een vaste reddingslijn. Samen met de bestaande KeeGuard Topfix-leuning zouden deze drie elementen zorgen voor een veilige en gebruiksvriendelijke toegang voor alle onderhoudsmonteurs die op het dak van onze klant werken.

Beoordelen en aanpakken van de valbeveiligingsbehoeften

Met een dak met verschillende obstakels die heel dicht bij elkaar waren geplaatst en toegang die aan alle kanten van de AC-units nodig was, was dit project complex.

Uitdaging #1: Onhandige plaatsing van lichtstraten

skylight covers on roof

Indeling van de site: Overdekte lichtstraten die zeer dicht bij de AC-units zijn geplaatst

Een van de problemen die op deze site voorkwam, was de plaatsing van dakramen vlak bij de AC-units. Dit betekende dat ons toegangssysteem zo moest worden ontworpen dat het over de dakramen kon worden geïnstalleerd.

before photo of the site

Oude situatie: er was geen veilige toegang tot de AC-units

Om te passen bij de indeling van het dak, ontwierp ons technisch team op maat gemaakte verhoogde poten waarmee de loopbrug kan worden geïnstalleerd over dakramen en de bestaande metalen platen die ze bedekken.

custom walkway

Oplossing: op maat gemaakt loopbrugframe die de bestaande structuur beschermen

Deze oplossing zorgt ervoor dat onderhoudsmonteurs niet door de dakramen vallen en voorkomt tevens schade aan deze kwetsbare gebieden.

Uitdaging #2: 360° toegang tot de benodigde AC-units

Zoals eerder vermeld, was volledige toegang tot alle zijden van de AC-units vereist. Dit betekende dat een beloopbaar oppervlak deze units moest omringen en te allen tijde veilige toegang aan ingenieurs moest bieden. We raden een combinatie van Kee Walk en Kee line (ons reddingslijnsysteem) aan.

Met een dergelijk systeem kunnen gebruikers op een veilig platform lopen (dat ook het dak niet beschadigt) terwijl ze aan een veiligheidslijn worden geklikt.

Uitdaging #3: lastige toegang tot het dak voor het lossen van materiaal

Schuine daken zijn altijd wat lastiger in vergelijking met vlakke oppervlakken, omdat ze altijd het risico vormen dat materialen of gebruikers naar beneden glijden, vooral voor of tijdens de installatie van een veiligheidssysteem.

Voor dit project moest ons team ervoor zorgen dat de materialen veilig op het dak zouden worden geladen en dat er geen risico bestond dat ze naar beneden zouden glijden terwijl de installatie plaatsvond.

Ook waren er geen trappen, luiken of ladders om een ​​veilige directe toegang tot het dak te garanderen.

hellend metalen dak

Na de mogelijkheden met onze klant te hebben besproken, was de enige oplossing om de materialen naar het dak te brengen, ze met een kraan op te tillen.

Voor de efficiëntie hebben we ervoor gezorgd dat de materialen voor elke sectie afzonderlijk op pallets zijn verpakt en gelabeld. Op deze manier werd het lossen van materialen systematisch gedaan zodat ze niet onnodig lang op het dak bleven staan. Elke bundel materialen werd vervolgens met spanbanden aan de bestaande vangrail vastgemaakt om te voorkomen dat ze per ongeluk van het dak zouden vallen. Zodra elke sectie was geïnstalleerd, werden de lege pallets onmiddellijk van het dak gehaald met dezelfde kraan.

Airco onderhoud op hellend metalen dak

Dit soort situaties zorgen ervoor dat klanten kiezen voor onze turn-key service (in plaats van voor zelfinstallatie). De kosten zijn iets hoger in vergelijking met een zelfinstallatie, maar de waarde van gespecialiseerde montage is onmiskenbaar als het gaat om de veiligheid van alle betrokkenen.

Een dakloopsysteem dat zich aanpast aan elke dakindeling

Voor degenen die niet bekend zijn met Kee Walk: het systeem is een modulaire loopbrug die is ontworpen voor dakindelingen, hellingen en obstakels. Het beschadigt het dak niet bij installatie en zorgt voor een antislip oppervlak voor gebruikers.

tekening van het Kee Walk systeem

Hoewel dit niet het geval was voor dit project, kan Kee Walk ook worden geïnstalleerd met zijleuningen (aan één kant of beide) voor een collectieve valbeveiligingsoplossing, waardoor er geen reddingslijn nodig is.

Lees meer over Kee Walk modulaire loopbrug

Als u op zoek bent naar een volledig valbeveiligingssysteem voor een niet-standaard locatie, neem dan contact op met ons team om uw project te bespreken. We organiseren een locatiebezoek en vinden samen met u de perfecte oplossing voor uw valbeveiligingsbehoeften.

Ons team is er om u te helpen

Test

Onze experts helpen u bij het selecteren van de producten die u nodig heeft voor uw project.

Winkelwagen

Bekijk prijzen

Option available in footer.