Overstap platformen voor toegang bij onderhoud

Locatie: Slough, UK
Producten: overstap platformen, looppad systeem, KeeGuard

Op het dak van dit fabrieksgebouw in Slough is een complex valbeveiligingssysteem aangebracht. Het systeem omvat twee grote overstapunits, een loopbrugsysteem en een dakleuning rond de rand van het terrein. Het doel was om een ​​snelle en veilige toegang tot het dak mogelijk te maken voor onderhoudsdoeleinden.

In kaart brengen van de behoeften aan valbeveiliging

Dit drukke dakgedeelte vertoonde een reeks overvolle obstakels die steeds opnieuw moesten worden genavigeerd: airco's, leidingsecties, kabelgoten en niveauverschillen.

Deze units zouden frequent onderhoud vergen, daarom werd de voorkeur gegeven aan een collectieve valbeveiliging en veilige toegangsoplossing. Een collectief systeem kan door iedereen zonder opleiding worden gebruikt en zorgt ervoor dat meerdere mensen er tegelijkertijd gebruik van kunnen maken.

vrijstaand platform plat dak

Na een locatieonderzoek identificeerde het Simplified-team als volgt de gebieden die valbeveiliging en veilige toegang vereisten:

  • De rand van het dak. Dit was heel dicht bij enkele van de airco-units en andere gebieden die regelmatig onderhoud zouden vergen. Dit betekende dat er een reëel gevaar bestond dat werknemers die de units onderhouden, per ongeluk over de dakrand zouden kunnen vallen.
  • Kanalen. Op het dak waren ook diverse leidingen en kanalen aanwezig. Deze vereisten een brugstructuur die gebruikers zou helpen voorkomen dat ze mogelijk over deze obstakels springen. Voor onderhoudsteams zou dit ook bijzonder belangrijk zijn als ze gereedschap bij zich hadden. Mogelijk over leidingen springen zou ook de structuur beschadigen.
  • Dakvlakken met niveauverschillen. Sommige delen die service of onderhoud nodig hadden, hadden een andere hoogte dan de rest van het dak. Dit betekende dat gebruikers zonder een geschikte oplossing moeilijk toegang zouden krijgen tot het gebied.
  • Lage kabelgoten. Deze vormden een struikelgevaar voor iedereen die op het dak navigeerde en vereisten een opstapplatform om de toegang te vergemakkelijken.

looppad op betonnen dak

Inspelen op de valbeveiligingsbehoeften

Voor dit project hebben we de volgende oplossingen geïmplementeerd:

Aangepaste overstappen voor gemakkelijke toegang

Stepovers zijn een veilige en eenvoudige manier om over obstakels op het dak te navigeren. Voor dit project heeft ons team een ​​aantal op maat gemaakte platforms geleverd die zijn ontworpen naar aanleiding van onze site-enquête.

De antislip treden en het loopvlak zorgen ervoor dat gebruikers onder alle weersomstandigheden obstakels kunnen passeren.

platformen en looppad op fabriek

Dakrandsysteem voor valbeveiliging

Elk dak dat regelmatig moet worden betreden, heeft een barrièresysteem nodig om gebruikers te beschermen tegen mogelijke vallen over de rand. KeeGuard zorgt ervoor dat werknemers veilig worden gehouden tijdens het uitvoeren van hun taken.

Voor dit project is rondom de dakrand circa 30 strekkende meter vrijstaande KeeGuard geplaatst.

Antislip loopbrugsysteem

Om de route aan te geven die gebruikers moeten volgen voor onderhoud aan de AC-units en andere gebieden, hebben we ook een 9 meter lange loop van 300 mm hoge verhoogde loopbrug met vrijstaande rubberen voetjes geïnstalleerd. De loopbrug fungeerde ook als verbinding tussen de verschillende platforms die op het dak waren geïnstalleerd.

vrijstaand platform treden

Gedachten over installatie

Voor dit project zorgde ons team voor een volledig turn-key pakket: dit houdt in dat we een site survey organiseerden om de wensen van de klant beter te begrijpen, mogelijke oplossingen te bespreken en metingen te doen.

Na de site survey hebben we de oplossingen ontworpen en gebouwd. We hebben ze vervolgens naar het siteadres verzonden en geïnstalleerd, zodat het hele systeem compatibel en veilig te gebruiken is.

vrijstaand looppad

Als u op zoek bent naar een volledig valbeveiligingssysteem voor uw dak, waarom neemt u dan niet contact op met ons team? We bespreken uw wensen en werken gedurende het hele proces met u samen om ervoor te zorgen dat iedereen die op het dak werkt veilig en gezond is.

Ons team is er om u te helpen

Test

Onze experts helpen u bij het selecteren van de producten die u nodig heeft voor uw project.

Winkelwagen

Bekijk prijzen

Option available in footer.