Op maat gemaakte overstap platformen voor een veranderende locatie

Locatie: Canterbury Christ Church University, Canterbury, UK
Producten: Overstap Platformen

Gebouw 2 van de Canterbury Christ Church University bevat verschillende grote airconditioners die regelmatig onderhoud nodig hebben. Vanwege hun grootte en aantal waren de units echter moeilijk toegankelijk, waardoor onderhoud een vervelende en mogelijk onveilige taak was. Onze op maat gemaakte overstapplatforms zorgen ervoor dat werknemers de units efficiënt en, nog belangrijker, veilig kunnen openen, repareren en onderhouden.

Het project omvatte het ontwerpen, leveren en installeren van 9 op maat gemaakte overstap platformen.

Beoordelen van de valbeveiliging behoeften

We hebben de volgende aspecten geïdentificeerd:

Grote airco units die regelmatig onderhoud nodig hebben

De site bevat een reeks zeer grote luchteenheden die voor onderhoudsdoeleinden rond moesten navigeren. De enige manier waarop dit kon worden bereikt, was door het ontwerp van een obstakelvrij, beloopbaar gebied. De 9 door ons voorgestelde platforms zouden grote leidingen en andere obstakels op het dak aanpakken, zodat onderhoudsteams veilig hun werk kunnen doen.

vrijstaand overstap platform

Installatie die moet worden voltooid op een werklocatie

Het dak van de Canterbury Christ Church University was een voortdurend veranderende locatie toen de hoofdaannemers contact met ons opnamen, omdat er werkzaamheden werden uitgevoerd voor het installeren en onderhouden van AC-units. Dit betekende dat de afmetingen van de step-overs tijdens het project een paar keer moesten worden herzien. De platforms zijn qua ontwerp niet aanpasbaar, maar omdat ze modulair zijn, kunnen ze worden aangepast aan veranderende eisen.

stepover voor airco units

Het aanpakken van de benodigde valbeveiliging

Ons team organiseerde aanvankelijk een locatieonderzoek op afstand, gezien de toenmalige overheidsbeperkingen op CoVID 19. We kregen ook een paar tekeningen van het dak en enkele foto's van de situatie te zien die ons hielpen bij het ontwerpen van de overstap platformen.

dak voor platform installatie

Foto van de situatie op het dak voor de installatie

platform over pipework

Foto van een van de dakgebieden die een veilige toegangsoplossing nodig hadden

In samenwerking met ons technische team hebben we 9 op maat gemaakte platforms ontworpen en vóór de productie de tekeningen ter goedkeuring naar onze klant gestuurd.

stepover drawings

Het hele dak is nu veilig om op te werken en onderhoudsteams kunnen het op elk moment openen en onderhouden.

Elk platform is speciaal ontworpen om op verschillende delen van het dak te passen.

Sommige fungeren als bruggen over de airco units:

stepover voor airco units

Anderen gaven toegang tot de bovenkant van de airco units:

veilig toegangs platform voor daken

Sommige platforms helpen bij het overbruggen van grote leidingen:

platform over leidingen

Terwijl anderen toegang gaven tot verschillende toegangspunten tot de site:

kleine opstap met leuning

Op deze drukke site duurde de installatie van platforms minder dan 15 dagen. In dit tijdsbestek is ook rekening gehouden met de wijziging in de eisen die zich voordeed voor sommige eenheden. Ons team heeft de installatie gepland, rekening houdend met andere werken die tegelijkertijd op het dak worden uitgevoerd.

Uiteindelijk heeft het onderhoudspersoneel nu een veilige en gemakkelijke manier om toegang te krijgen tot de units, waardoor het risico op vallen of verwondingen tot een minimum wordt beperkt.

Als u op zoek bent naar een op maat gemaakte dakoverstap om ervoor te zorgen dat alle onderhoudstaken veilig worden uitgevoerd, neem dan contact op met ons team om uw wensen te bespreken.

Ons team is er om te helpen

Test

Onze experts helpen u bij het selecteren van de producten die u nodig heeft om het project te voltooien.

Winkelwagen

Bekijk prijzen

Option available in footer.