Maak een plan - Veiligheid voor mezzanines

mezzanine kantelhek veiligheid

Wanneer er wordt gesproken over een "mezzanine" of "bordes" in de werkplaats, moet u meteen aan valbeveiliging denken. Over het algemeen is de minimale hoogte waarop valbeveiliging nodig is 150cm. Omdat mezzanines meestal worden gebruikt om goederen of machines van de vloer op te slaan met een toegestane doorgang eronder, is het veilig om te zeggen dat de meeste mezzanines die u tegenkomt meer dan 1,20 meter hoog zullen zijn.

Het beste scenario is dat niemand op hoogte werkt, het elimineren van het gevaar moet nog steeds de eerste optie zijn die wordt overwogen. Dat is echter niet altijd een luxe die we hebben. Daarnaast houdt het omringen van het bordes met leuningen de omtrek veilig. Het is duidelijk dat dit om verschillende redenen niet altijd een optie is. Laten we eerst eens kijken naar het verschil tussen "actieve" en "passieve" valbeveiligingssystemen voor mezzanine-veiligheid.

Als de mezzanine moet worden betreden, is het de beste optie om deze te omringen met een valbeveiligingshekwerk. Dit zou een "passief" systeem zijn, aangezien het niets van de werknemer vereist voor bescherming. Omdat daar materialen worden bewaard die met een vorkheftruck of een ander mechanisch middel moeten worden bereikt, is een opening in de rail onvermijdelijk. Die opening creëert nu een nieuw valgevaar. Ontdek manieren om die opening te beschermen met een mezzanine kantelhek.

Veiligheidsleuningen moeten altijd als eerste worden overwogen. Als dat om wat voor reden dan ook niet werkt, moet valbeveiliging op een andere manier worden bereikt, hoogstwaarschijnlijk door middel van persoonlijke valbeveiligingssystemen of beperkingen. Elk van deze wordt beschouwd als "actieve" methoden waarvoor het gebruik van een harnas voor het hele lichaam, een vanglijn en een geschikt ankerpunt vereist is. Dit wordt als "actief" beschouwd omdat de werknemer ter bescherming met het systeem moet communiceren.

In dit geval moet veel ontwerp en engineering worden herzien voordat veilig verder kan worden gegaan. In de regel geldt dat elk actief valbeveiligingssysteem moet worden ontworpen, geïnstalleerd en gebruikt onder toezicht van een gekwalificeerd persoon. Dit betekent dat er een keuring moet worden uitgevoerd om ervoor te zorgen dat het ankerpunt structureel is en bestand is tegen de juiste belastingen. Ook moeten valspelingen worden aangepakt als deze persoon in de buurt van de rand wil komen.

Houd er rekening mee dat bij het gebruik van "actieve" valbeveiliging, er beleid moet zijn dat ervoor zorgt dat alle werknemers die naar verwachting op die mezzanine gaan, zijn opgeleid in valbeveiliging. Medewerkers die niet zijn opgeleid of niet bevoegd zijn om dergelijke apparatuur te gebruiken, moeten van de mezzanine worden gehouden. Borden die aangeven dat valbeveiliging gedragen moet worden voorbij de ingang van de mezzanine moeten zo worden geplaatst dat er geen verwarring ontstaat.

In een scenario waarin materialen van de mezzanine moeten worden geladen en gelost, en een deel van de mezzanine gedurende een bepaalde tijd aan de rand moet worden blootgesteld, is die blootgestelde rand gevaarlijk voor iedereen op het platform. We hebben het gevaar van "vals gevoel van veiligheid" in veel eerdere artikelen besproken, en ik zou zeggen dat dit onder dezelfde categorie valt. Als iemand denkt dat ze beschermd zijn, zijn ze zich misschien niet zo bewust van de opening, of nemen ze zelfs risico's die ze normaal niet zouden nemen. Daarom is training zo nodig.

Gelukkig zijn er veel producten beschikbaar die de noodzaak van valbeveiligingssystemen elimineren. Fabrikanten maken poorten die alleen voor de lading openen en automatisch sluiten (zie voorbeelden van mezzanine kantelhekken). Een deel van de opties is veerbelast en beweegt met de pallet mee. Anderen kunnen op afstand worden bediend, zodat u zich op de grond kunt bevinden tijdens het openen en sluiten van de poort. Deze palletpoorten maken het gemakkelijk om ervoor te zorgen dat de juiste bescherming aanwezig is, ongeacht uw toepassing.

Mezzanines vormen een valgevaar voor werknemers, maar het is een gevaar dat relatief eenvoudig kan worden verholpen. Een beetje onderzoek en een kleine uitgave kunnen uw werknemers veilig houden terwijl ze jarenlang aan uw mezzanines werken.

Winkelwagen

Bekijk prijzen

Option available in footer.