Kee Klamps buiskoppelingen vs. laswerk: voordelen van buisklemmen

Kee Klamps buiskoppelingen laswerk voordelen buisklemmen

In onze omgeving zijn er veel hekken die zijn gemaakt van laswerk: hekken bij een weiland, hekjes bij plantsoenen of hekwerken in een magazijn. In verhouding wordt er aanzienlijk minder gebruik gemaakt van buiskoppelingen om dergelijke hekwerkconstructies in elkaar te zetten.

Hoe komt het dat er verhoudingsgewijs nog zoveel hekwerken zijn gemaakt van laswerk in plaats van met buiskoppelingen? Een goed voorbeeld zijn de KeeGate industriële veiligheidspoortjes. Deze poortjes bestaan uit buizen en buiskoppelingen en zijn eenvoudig op maat te maken.

Kee Klamps buiskoppelingen vs. laswerk: voordelen van buisklemmen

In dit artikel zetten we de voor- en nadelen tegen elkaar af om te inventariseren wat de meest logische keuze is bij het samenstellen van een hek of leuning: laswerk of buiskoppelingen?

Lassen is een bezigheid waarvoor men geclassificeerde vaklui moet inhuren, mensen die weten waar ze mee bezig zijn. De arbeidsmarkt voor deze beroepsgroep kent al jaren een krapte, waardoor de prijzen voor laswerk relatief hoog liggen. Onderstaand vindt u nog een aantal andere voordelen van het gebruik van buiskoppelingen boven het gebruik van gelaste hekwerken.

Kee Klamps buiskoppelingen vs. laswerk

1. Snelle installatie

Buiskoppelingen: om een hek in elkaar te zetten van buizen en buiskoppelingen is geen opleiding of specialistische kennis nodig. Eigenlijk is iedereen die met een inbussleutel kan omgaan, in staat om buizen met elkaar te verbinden door middel van koppelstukken. Afhankelijk van de complexiteit van de buizenstructuur, is een hekwerk vaak eenvoudig en binnen een dag te assembleren.

Lassen: Aan de andere kant vereist lassen in veel gevallen specifieke kennis en bovendien vergunningen, wat betekent dat er een planning aan vooraf moet worden gemaakt en omgevingsfactoren een rol spelen om veiligheid te kunnen garanderen. Door de planning die vereist is, kan men meestal niet direct aan de slag.

2. Gemakkelijk onderhoud en reparatie

Buiskoppelingen: Buiskoppelingen zijn een ideale manier om schade snel en eenvoudig te herstellen. Wanneer een sectie van een constructie beschadigd is geraakt, kunnen de beschadigde delen door de modulaire opbouw eenvoudig ter plaatse worden losgeschroefd en vervangen.

Lassen: Wanneer een gelaste constructie beschadigd raakt, moet er óf worden gezaagd en opnieuw worden gelast door een bekwame lasser óf de gehele constructie moet worden vervangen.

3. Volledige bescherming tegen corrosie

Buiskoppelingen: Kee Klamp fittingen zijn thermisch verzinkt volgens de BS EN ISO 1461 norm en bieden als vanzelfsprekend een uitstekende bescherming tegen corrosie. Deze buisklemmen zorgen voor jarenlang gebruiksgemak, voordat ze hoeven worden vervangen door nieuwe.

Lassen: Bij het lassen van gegalvaniseerde profielen ter plaatse zal de beschermende laag van de verzinking wegbranden. Hierdoor ontstaat een onbeschermd stuk metaal dat vatbaar raakt voor roest. Ter vervanging wordt vaak zinkverf gebruikt om de gelaste delen te beschermen tegen corrosie, maar deze biedt niet dezelfde bescherming als thermische verzinking.

4. Veiliger

Buiskoppelingen: Een buizenframe dat is opgebouwd uit buiskoppelingen en stukken buis, kan veilig worden gemonteerd in elke omgeving, terwijl laswerkzaamheden altijd brandgevaar kunnen opleveren. Het gebruik van koppelstukken en buizen zorgt voor een veilige werksituatie in elke omgeving.

Lassen: Wanneer er moet worden gelast, moet er er altijd rekening worden gehouden met voldoende ventilatie in verband met schadelijke dampen en rook. Daarnaast zijn er ook gevaren zoals brand, zuurstofgebrek in besloten ruimtes, herrie, trillingen en elektrische schokken.

5. Constante kwaliteit

Buiskoppelingen: Kee Klamp buiskoppelingen worden geproduceerd volgens strenge regels en voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen. De Kee Klamp buisklemmen zijn TÜV-gecertificeerd voor sterkte, kwaliteit en consistentie. TÜV is Europa's toonaangevende onafhankelijke testinstantie. Dit betekent dat u voor elk project dat u bouwt met Kee Klamps en buis, bent verzekerd van de constante kwaliteit die u mag verwachten.

Lassen: Wanneer u gebruik maakt van laswerk, moet u altijd vertrouwen op de deskundigheid van de individuele lasser. Dit betekent dat het lastig is om consistentie in de kwaliteit van het werk te behouden, waardoor de kwaliteit te lijden kan krijgen.

Conclusie

Concluderend kunnen we stellen dat het gebruik van Kee Klamp buiskoppelingen vele voordelen heeft ten opzichte van laswerk. Natuurlijk kan het voor sommige toepassingen voordeliger uitpakken om gebruik te maken van lassen, waarbij het een grotere flexibiliteit oplevert.

Qua duurzaamheid en gebruiksvriendelijkheid zijn kee Klamp koppelingen veruit de beste optie. De zware verzinking biedt een beschermende laag tegen roest en met een stelschroef zijn de koppelingen snel en eenvoudig met een inbussleutel te bevestigen.

Winkelwagen

Bekijk prijzen

Option available in footer.