Kantelhekken bij palletopzetplaatsen van mezzanines en laadperrons

kantelhekken valbeveiliging mezzanines palletopzetplaatsen

Naast de stalen industriële veiligheidspoorten, heeft Simplified Safety ook een aantal modellen kantelhekken in het assortiment. Deze kantelhekken worden vooral gebruikt bij palletopzetplaatsen op mezzanines, laadperrons of andere locaties waar valgevaar kan bestaan.

Het assortiment van kantelhekken bestaat uit een viertal modellen palletpoorten om werknemers te beschermen tegen valgevaar als zij werken op mezzanines en laadperrons.

Keegate kantelhekken: modulair opgebouwd

De Keegate kantelhekken, ook wel pallet gates, zijn opgebouwd uit standaard gegalvaniseerde buis en Kee Klamp fittingen. De lichtgewicht variant is gemaakt van aluminium buis en Kee Lite fittingen.

De modulaire opbouw van de kantelhekken, dus met buizen en buiskoppelingen, heeft grote voordelen ten opzichte van een gelaste palletpoort. In geval van onverhoopte schade, bijvoorbeeld doordat een heftruck tegen de poort is aangereden, zijn de beschadigde onderdelen eenvoudig en goedkoop te vervangen. Bij een gelast kantelhek dienen er omslachtige laswerkzaamheden plaats te vinden of dient direct de gehele poort te worden vervangen.

De afzonderlijke onderdelen kunnen worden vervangen zonder specialistisch gereedschap. Eenvoudig standaardgereedschap zoals een inbussleutel voorstaat voor de vervanging van de onderdelen. Gegalvaniseerd staal en aluminium bieden een langdurige corrosiebestendigheid en elk model is ook verkrijgbaar in gele poedercoating voor een betere zichtbaarheid.

Keegate palletpoorten eigenschappen

De palletpoorten zijn alle ontworpen met een goede gewichtsbalans, zodat ze eenvoudig te openen en te sluiten zijn. De verschillende modellen palletgates zijn allemaal voorzien van een 150 mm ‘schoprand’ die neerkomt op de rand van de tussenvloer of de palletopzetplaats. Op die manier zijn de medewerkers op de lager gelegen verdieping beschermd tegen eventueel losliggende onderdelen.

Montage kantelhek in bestaande leuning

Door de flexibiliteit die de Kee Klamp & Kee Lite fittingen bieden, is het eenvoudig om de kantelhekken voor pallets te integreren in bestaande leuningstructuren. Dit betekent dat er niet een compleet nieuw hekwerk om de gehele mezzanine hoeft te worden gemonteerd, wanneer een palletpoort wordt aangeschaft.

Heeft u vragen over de integratie van een kantelhek in uw bestaande leuning rondom de verdiepingsvloer? Neem dan gerust even contact met ons op.

Opties KeeGate kantelhekken

De serie KeeGate palletpoorten is zodanig ontworpen dat de kantelhekken in de breedte aanpasbaar zijn en is geschikt voor openingen tot een breedte van 1,8 meter. De palletpoorten zijn verkrijgbaar in vier verschillende configuraties. De keuze is afhankelijk van de manier waarop de poort gaat worden gebruikt.

Standaard palletpoort

De standaard palletpoort is opgebouwd uit buizen van gegalvaniseerd staal en Kee Klamp fittingen. De standaard palletpoort is geschikt voor pallets tot 1,4m x 1,48m met een maximale hoogte van 1,6 m. De poort is ook verkrijgbaar in geel gepoedercoat gegalvaniseerd staal.

Smalle palletpoort

De smalle palletpoort neemt minder vloeroppervlak in dan het standaardmodel en is daardoor beter geschikt voor nauwe ruimtes op de mezzanine of op laadperrons. Het smalle model is geschikt voor pallets met een maximale breedte van 1,3 meter en een maximale hoogte van 1,65m. Het smalle kantelhek is verkrijgbaar in standaard gegalvaniseerd staal of geel gepoedercoat gegalvaniseerd staal.

Hoog model palletpoort

Het hoge model palletpoort kan pallets verwerken met een maximale hoogte van 2,25 meter. De maximale maat van de pallets is 1,4m x 1,48m. Het hoge model kantelhek is verkrijgbaar in standaard gegalvaniseerd staal of geel gepoedercoat gegalvaniseerd staal.

Breed model palletpoort

Het ontwerp van de brede palletpoort biedt qua breedte de grootste capaciteit van de Kee Pallet Gates-serie. De poort kan pallets verwerken van maximaal 1,4 X 1,9 meter en heeft een hoogte van 2 meter. Ook dit kantelhek is verkrijgbaar in standaard lichtgewicht aluminium en geel gepoedercoat aluminium opties.

In bedrijfsomgevingen waarbij gebruik wordt gemaakt van een mezzanine, is altijd een verhoogd risico op valgevaar. Hoewel ze in veel gevallen van enorme meerwaarde zijn om het werkvloeroppervlak te vergroten, is het echter niet onbelangrijk de risico’s te inventariseren.

Hier moet u op letten bij de keuze van een kantelhek voor pallets

Als u op een verhoogde werkvloer moet komen en dat platform is meer dan 150 cm hoog ten opzichte van de onderliggende vloer, dan moet de volledige rand worden beschermd met een of andere vorm van valbeveiliging, zoals een reling of hekwerk. Het is echter onvermijdelijk dat een deel van deze reling open blijft om pallets te verplaatsen of als doorgang via een trap naar de lager gelegen verdieping.

Op de plaats bij de trap kan een KeeGate zelfsluitende veiligheidspoort worden gebruikt, bij de palletopzetplaats kan een kantelhek veiligheid bieden.

Er zijn veel verschillende soorten palletpoorten en de keuze is volledig afhankelijk van de situatie waarin deze gebruikt wordt. Om uw keuze te vereenvoudigen hebben we een viertal vragen opgesomd, die helpen bij het maken van de juiste keuze palletpoort. Uiteraard kunt u altijd contact met ons opnemen indien u vragen heeft.

Welke palletpoort past bij uw situatie?

In welke richting gaat het verkeer?

Bij een palletpoort is het belangrijk te weten in welke richting de goederen worden verplaatst. Worden deze alleen van de lager gelegen vloer naar de verdieping verplaatst? Of andersom? In veel gevallen worden pallets met goederen op de verdiepingsvloer opgeslagen en moeten de pallets beide kanten op. Wat u moet weten, is dat sommige poorten alleen veilig verkeer in één richting toelaten. Zorg ervoor dat u de productinformatie leest om hiervan zeker te zijn.

Hoeveel ruimte heeft u voor montage?

Mezzanines en werkplatforms zijn er in alle soorten en maten. In sommige gevallen is de ruimte op de verdiepingsvloer zeer beperkt. Dit kan resulteren in een zeer beperkte bewegingsruimte tijdens en na de montage van de palletpoort. Het is belangrijk vooraf in kaart te brengen hoe het kantelhek gaat worden geplaatst, hoeveel ruimte deze inneemt op de verdieping en hoeveel ruimte er zowel horizontaal als verticaal beschikbaar is om het kantelhek te kunnen bedienen. Sommige poorten worden rechtstreeks in de bestaande reling geintegreerd, terwijl andere aan muren worden gemonteerd.

Welk formaat pallet / materialen laadt u?

Een standaard europallet heeft een afmeting van 80×120 cm, maar blokpallets zijn al een slag groter. Voor europallets volstaan de meeste kantelhekken, maar voor grotere formaten pallets en afwijkende vormen, zijn grotere palletpoorten nodig. Verplaatst u hoog geladen pallets naar de mezzanine? Of extra brede goederen? Dan kunt u kiezen voor een kantelhek dat hierop is aangepast.

Verplaatst u gevaarlijke stoffen?

Bepaalde kantelhekken beschikken over elektrische mechanismen en kunnen vatbaar zijn voor potentiële vonken. Een dergelijke vonk kan brand veroorzaken, of nog erger, een explosie. Om veilig te kunnen werken met gevaarlijke stoffen, is het dus belangrijk om te weten of er sprake is van een dergelijke risicofactor.

Conclusie

Aan de hand van de bovenstaande vragen, kunt u inventariseren welke criteria van toepassing zijn op uw keuze en welk type Palletgate het best binnen uw situatie past. Toch kan het zijn dat uw situatie zo specifiek is, dat u nog vragen heeft. U kunt dan altijd even contact opnemen met onze medewerkers.

Winkelwagen

Bekijk prijzen

Option available in footer.