4 vragen om te bepalen welk kantelhek geschikt is

pallet gate in gebruik

Mezzanines op de werkvloer vormen een groot risico voor werknemers. Hoewel ze nuttig en vaak noodzakelijk zijn voor opslag, mag het ontstaan ​​van extra valgevaren niet over het hoofd worden gezien. Als u ooit een verhoogd platform moet betreden, en dat platform is meer dan 150cm, moet die omtrek worden beschermd met een of andere vorm van valbeveiliging zoals een veiligheidsleuning. Het is echter onvermijdelijk dat een gedeelte van de valbeveiliging moet worden verwijderd of geopend voor de rand voor heftrucktoegang en pallets. Dit is waar een pallethek absoluut noodzakelijk is om dat gebied te beschermen.

Er zijn veel verschillende soorten kantelhekken, en het kan verwarrend zijn om de juiste te kiezen voor uw faciliteit of scenario. Het laatste dat u wilt, is iets kopen dat ontworpen is om werknemers te beschermen tegen een val, alleen om te ontdekken dat het fysiek niet past of niet functioneert binnen uw workflow. Iemand een vals gevoel van veiligheid geven of zich simpelweg niet bewust zijn van de gevaren kost veel geld. Hier zijn enkele vragen waarmee u rekening moet houden bij het kiezen van de beste palletpoort voor u.

  1. In welke richting gaat het verkeer?
  2. De poort wordt gebruikt om de opening te beschermen waar items zich op of van een verhoogd platform verplaatsen. Het is cruciaal om te weten welke richting. Sommige hoeven alleen vanaf de vloer te worden geladen, andere vanaf de mezzanine tot op de vloer. Vaak moeten pallets beide kanten op. Wat u moet weten, is dat bepaalde poorten veilig verkeer slechts één kant op laten gaan. Zorg ervoor dat u de productliteratuur leest om dit te bevestigen.

  3. Hoeveel ruimte heb je voor montage?
  4. Mezzanines en platforms zijn er in alle soorten en maten. Vaak kan de ruimte extreem beperkt zijn. U wilt er zeker van zijn dat u de ruimte heeft om deze poort op de vloer te monteren. Als u daar geen ruimte heeft, heeft u dan ruimte om de poort horizontaal of verticaal te schuiven? Sommige poorten sluiten rechtstreeks aan op een bestaande reling, terwijl andere aan muren kunnen worden gemonteerd. Als u uw beperkingen in de ruimte kent, kunt u uw opties beperken.

  5. Welke maat pallet/materialen laadt u?
  6. Standaardpallets zijn ongeveer 120 x 80cm, maar ze variëren wel in afmetingen. De meeste palletpoorten zouden hier gemakkelijk op moeten passen, maar het is belangrijk om ook de grootte van uw materialen op de pallet te weten. U moet de typische hoogte van materialen berekenen plus de hoogte van de pallet.Als uw materialen aan de uiteinden van de pallet hangen, bereken dit dan ook. Verschillende poorten kunnen worden aangepast aan de meeste afmetingen.

  7. Heeft u ter plaatse classificaties van gevaarlijke stoffen?
  8. De kans is groot dat als u niet weet wat dit betekent, u zich er ofwel geen zorgen over hoeft te maken, of uw bedrijf voldoet niet aan de regels omdat het u niet heeft geïnformeerd over de risico's. In wezen kunnen bepaalde poorten elektrische mechanismen hebben of kunnen ze vatbaar zijn voor potentiële vonken. Het is belangrijk om te weten of u zich in een omgeving bevindt waar potentiële vonken brand of erger nog explosies kunnen veroorzaken. Hierbij is het type pallethek en de afwerking van groot belang.

Zodra u deze vragen hebt beantwoord en een poort hebt geselecteerd die aan al uw criteria voldoet, is er nog een laatste vraag die moet worden beantwoord: wat wordt er gedaan om de werknemer tegen valgevaar te beschermen wanneer de poort wordt gebruikt/open staat?

Palletgates zijn een vorm van valbeveiliging. Dit betekent dat het uw verantwoordelijkheid is om goed getraind te zijn in het gebruik ervan en om administratieve controles te creëren om de kans op fouten te verkleinen. Nooit mag iemand 4 meter of dichter bij de open rand van een platform zijn zonder enige vorm van valbeveiliging. Als die poort open is, heb je dat gevaar gecreëerd.

Er zijn verschillende manieren om dit probleem aan te pakken om u en uw collega's veilig en aan de regelgeving te houden. We hebben een team van valbeveiligingsexperts in dienst die klaar staan ​​om u te helpen indien nodig.

Winkelwagen

Bekijk prijzen

Option available in footer.