Contact

Valbeveiliging - Simplified Safety

Valbeveiliging
Dakrandbeveiliging
en veiligheidoplossingen

088-0040500
Home Blog Veiligheid Blog

Veiligheid Blog

Welke regelgeving is geldend bij hekwerken?

Als we denken aan collectieve valbeveiliging dan denken we eigenlijk direct aan hekwerken. Bij hekwerken in de markt van valbeveiliging zijn er tal van soorten en maten die gangbaar zijn en toegepast worden. Niet allemaal voldoen ze aan de wet- en regelgeving. Een hekwerk kan namelijk aan het dak worden gemonteerd, op een bestaande borstwering worden bevestigd of het kan vrij opgelegd hekwerk zijn. Allerlei hekwerken, maar waaraan moeten deze hekwerken nu écht allemaal aan voldoen?

3 Oplossingen voor veilig werken

Als het over veiligheid gaat, dan zou het vanzelfsprekend moeten zijn dat iedereen nauwgezet de wet- en regelgeving volgt. Misschien werkt u in de bouw, de industrie of in de logistiek? Hoe gaat het bij u op het werk eraan toe? Ik vermoed dat het vaak toch tegenvalt met de absolute prioriteit voor veiligheid.

Hoe voorkom je valgevaar met valpreventie?

Het is belangrijk dat u bij uw bedrijf tijd neemt voor een Risico-inventarisatie & Evaluatie (RI&E). Neemt u dit niet serieus of neemt u daar niet de tijd voor dan kunnen er onveilige werkomstandigheden optreden. Valgevaar wordt dan niet voorkomen en er is geen valpreventie. Het gebrek aan zorgvuldigheid zorgt ervoor dat men vaak kiest voor de weg van de minste weerstand, meestal PBM artikelen.

Waarom zijn magazijnleuningen belangrijk?

Wij van Simplified Safety komen bij de meest uiteenlopende bedrijven. Grote productiebedrijven met productiehallen waarin diverse gevaren schuilen of juist sterke logistieke bedrijven met enorme magazijnen. Zowel in de industrie, transport, logistiek of productiebranche komen diverse gevaarlijke situaties voor in magazijnen.

Vier vergissingen die ongevallen veroorzaken

Valgevaar treed zowel op bij niet afdoende maatregelen, maar zeker net zo erg is een laconieke houding. Dit valt op te lossen door het juist instrueren van uw personeel. Er vinden nog dagelijks vergissingen plaats die uiteindelijk een ongeval veroorzaken.

Welke keuze in Veiligheidspoorten?

De interesse voor industriële veiligheidspoorten is dus gewekt? Top! De keuze is nooit gemakkelijk, net als bij alle andere aankopen zijn er tig keuzes.

Hoe krijgt u een veiligere werkomgeving?

Veiligheid op de werkplek moet nooit licht worden opgevat binnen een bedrijf. Het is natuurlijk niet van belang of er 1000 werknemers of 10 werknemers bij uw bedrijf werkzaam zijn.

Daklichten, een vaak vergeten gevaar!

Op ieder dak zijn ze veelvuldig aanwezig: lichtkoepels, lichtstraten of gewone dakluiken. Toch zien veel mensen dit niet als direct gevaar. Het gevaar van lichtkoepels en lichtstraten is er juist enorm omdat er nu schijnveiligheid heerst. Bekijk welke mogelijkheden u heeft om dit op te lossen.

Hoe moet ik veilig werken met ladders?

Het is geen geheim dat in de wereld van veiligheid op de werkvloer vallen een van de grootste redenen is van ongevallen. Valgevaar is doodsoorzaak nummer één bij incidenten in de bouw. Onder valgevaar verstaan we verschillende zaken, vallen van steigers, vallen van een dak of platform maar ook het vallen van ladders. Op ladders wordt nog altijd heel erg veel gewerkt. Hoe kan dit nu veiliger?

Veilig loopgebied in magazijnen

Het magazijn zit vol met mogelijke gevaarlijke situaties. Een van deze gevaarlijkste situaties waar magazijnmanagers van op de hoogte dienen te zijn, dat zijn de looppaden in het magazijn. Men moet de werknemers die door het magazijn lopen beschermen voor de heftruckchauffeurs of de orderpickers.

Pagina 1 van 3 pagina's  1 2 3 >